Filmtips!

Såg Trassel med dottern i går!
En klart sevärd film med mycket humor!

Om ni missade serien The Wire när den gick på teve tycker jag absolut att ni ska se den nu. Den handlar om poliser i Baltimore och deras jobb med mord, knark och människosmuggling!
Känns realistisk och den har både humor, kärlek och sorg.
Om ni vill bli glada och få er några goda skratt kan jag rekommendera denna härliga film med Jennifer Anistom och Adam Sandler.
Även om filmen var väldigt förutsägbar så skrattade hela familjen gott åt den.
Tjejerna ville se den en gång till när den var slut, ett bra betyg antar jag.

Just go with it

handlar om en rik singel man som har kommit på ett lätt sätt att få tjejer och sedan dumpa dem lika lätt, nämligen genom att bära en vigselring. Han försätter sig givetvis i en riktigt härva och lögnerna blir värre och värre.

&


I fredags såg jag och maken 127 timmar.
När maken sa vad den handlade om var jag först skeptisk. En film om en kille som sitter fast i Gran Canyon i 127 timmar. Tråkigt...
Jag ändrade snabbt uppfattning. En riktigt bra film med mycket känslor, dock höll jag för ögonen en hel del av filmen. Inte för att jag var rädd utan för att den var otäck.
Filmen är verklighetsbaserad, vilket inte gjorde den mindre otäck.

&
Vi såg nyligen den "nya" Robin Hood-filmen med Russel Crowe och Cate Blanchett.
Se den! Den var riktigt bra tyckte jag. Den handlade om hur det gick till innan Robin Hood blev laglös. En historia som inte berättats flera gånger förut!&

På planet hem såg jag den nya filmen med Tom Cruise och Cameron Diaz, Knight and Day.
Jag tror att det var en av de sämsta filmer jag sett på länge. Med de skådespelarna trodde jag det skulle vara en bra film. Tycker man att James Bond är överdriven så är han en väldigt jordnära kille i jämförelse med Cruises karaktär. Handlingen är totalt intetsägande och man har ingen lust att se slutet för man vet vad som ska hända. Enda anledningen till att jag tittade klart var att jag satt på ett plan och hade faktiskt inget vettigare för mig än att slötitta på skärmen.Idag när jag var hemma så jag Sommaren med Göran. Lite smårolig, den hade sina poäng, men samma här, handlingen lämnade inte mycket över för fantasin och man visste hur den skulle sluta. Denna filmen kan man dock titta på för att få underhållning i en och en halv timme!


ps. Tur att jag ska jobba i morgon annars hade jag nog fastnat vid min nya leksak! (min ritbräda då :)

&

Filmrecension - La Zona

Filmen utspelar sig i Mexico där en grupp rika personer byggt en fristad. En stor hög mur omger de rikas hus. Det finns vakter, taggtråd och larm för att skydda människorna som bor där.
Runt om muren ligger den fattiga staden.
När en storm blåser omkull en stor skylt ger det tre fattiga pojkar möjlighet att ta sig in i La Zona. De går in för att stjäla.
Det går snett och vi får följa konsekvenserna av detta.
Filmen är mycket bra, jag var helt tagen av den. Den är hemsk, verklighetstrogen och omskakande.
Det får en att inse vad människor är kapabla till om grupptryck finns.
Kan helt klart rekommendera den!

&
Idag har jag och P sett Slumdog millionaire. En helt fantastisk film, om ni inte sett den, gå och se den! Se trailern här.