onsdag 8 oktober 2008

Mobbing?

Om man har en kollega på jobb som nyligen börjat där försöker man vara lite extra trevlig så att personen känner sig välkommen. Alla minns väl hur det är att börja på ett nytt ställe. Man tycker att personen är trevlig dag 1. Dag 2 sågar personen en vid fotknölarna när man försöker hjälpa till. Dag 3 överöser samma person en med komplimanger. Redan här har man förstått att detta inte är en människa som man kommer att tillbringa mycket tid tillsammans med. Men man försöker fortfarande att vara trevlig men inte lika hjälpsam som först.
För att göra saken ännu värre lägger sig denna person i allt som händer oavsett om det angår personen överhuvudtaget. På möten måste man kommentera allt och gör det gärna så långrandigt som möjligt. Det kvittar om man sitter i andra delen av rummet för denna person har tydligen superhörsel, så ska man lägga sig, om så bara för att säga något. Det är inga intelligenta inlägg.
Numera svarar man på tilltal och hälsar och säger hejdå. Är detta en sort av mobbing eller? Men orkar man att vara trevlig...?

Inga kommentarer: