måndag 23 april 2012

Måndagstankar

Jag funderar ofta över vad jag skriver i bloggen. Om jag verkligen ska publicera eller bara gömma det bland utkasten.
Jag tycker det är skönt att skriva av mig och oftast gör jag det med glimten i ögat, MEN det är så svårt att visa det med ord i bland. En del tror att man är allvarlig och elak andra förstår vad man menar, att man skämtar.

Tycker ni det är svårt att få fram rätta känslan i bland?

Jag vill inte bara skriva om bra, snälla och gulliga saker för så är inte livet. Jag vill skriva om verkligheten, som jag upplever den. Där är det konflikter, missförstånd och orättvisa. Det viktiga är att jag kan stå för det jag skriver.

Tycker ni att man får skriva om vad som helst? Eller finns det saker man inte skriver om?

När ni besöker olika bloggar, vad fastnar ni för? Letar ni efter en speciell genre eller är det bara ödet som avgör om man gillar en blogg?

15 kommentarer:

Per A sa...

Jag gillar bloggar som har en annorlunda vinkel. Som får mig att fundera vidare. Eller som bara är rolig.

Shamrock sa...

Jag tycker att man får skriva vad man vill. Förstår vad du menar med tonfall och glimten i ögat - det är inte alltid så lätt att få fram i skriftspråket. Ofta tycker jag att det låter på ett sätt inne i huvudet men när jag sen läser vad jag har skrivit inser jag att det kan tolkas totalt annorlunda

Ellinor sa...

Jag tycker att det är helt upp till var och en vad man vill skriva om. En del är väldigt öppna och har inga problem med det, medan andra väljer att vara mer anonyma. Någonstans fastnar man dock för vad personen ifråga skriver. Tror inte det handlar så mycket om vad egentligen. Mina "favoritbloggar" är en salig blandning som alla kompletterar varandra och beroende på vad jag just då känner för att läsa kan jag välja därefter. Fortsätt du med det du gör bäst - skriv precis vad du vill!
Kram

tinajo sa...

Jag tycker man avgör själv vad som passar, det man inte ska göra är väl att skriva ut hela namn osv om man tex är i konflikt med någon arbetskompis eller så (det gör ju inte du vad jag vet) för då kan det komma tillbaka och bita en ordentligt i rumpan efteråt.

Evis sa...

Jag skriver mer för mig själv egentligen , för att få skriva av sig tankar och funderingar , men är det sen ngn som tycker om att läsa det är det ju bara kul ;) kramar

Västgötskan sa...

Njae, ingen särskild genre för min del. Det kan vara allt; föräldrablogg, träningsblogg, eller bara "allmän vardags"-blogg.

Däremot letar jag efter någon typ av "gnista" i inläggen. Det behöver (eller bör) absolut inte (!) vara gulligt och puttenuttigt utan gärna humor, "heta ämnen", lite debatt, irritation. Blandat. Liksom. Svårt att förklara! :-D

Anonym sa...

Jag tycker att det är upp till var och en vad man skriver. Trillar man in på en blogg som man inte gillar, så kan man ju alltid sluta läsa den.

Din blogg är superhärlig tycker jag! Bra variation!

Värsta bloggarna är dem som verkligen anstränger sig för att verka perfekta. Det är ju något man har lärt sig genom åren att ingen är perfekt. Ha en fin kväll :)

BP sa...

Oj, det var svårt.
Det är din blogg, alltså får du skriva precis vad du vill. Å dit omdöme är utmärkt!
Per A uttryckte nog det jag också fastnar för.
Din blandning är utmärkt, du täcker "mitt" register och just din humor och ditt sätt att skriva gör ju att jag saknar dig om du inte skriver nå't varje dag.
Sedan är det ju så (om jag får prata för mig själv) att jag inte "raggar" bloggar. Via fototeman hittar folk till mig, vilket ju är urkul. Jag kommenterar alltid tillbaka. Å på vissa bloggar fastnar jag helt enkelt och stannar kvar.

Madlar sa...

Läser en salig blandning av bloggar. Jag gillar att skriva inlägg med allt från rent trams till syrlig humor till djupare tankar om livsåskådning och sorg. Jag vill skriva om livet. Som det är. Svart och vitt.

Husfrun sa...

Jag tycker absolut inte att man bara ska skriva om det som är bra och rosa, det låter inte trovärdigt i längden och får mig att sluta att läsa. Sen ska man naturligtvis akta sig för att bli alltför privat.
Kram.

Anonym sa...

Jag gillar att läsa din blogg just för att den är personlig, ironisk, rolig och ibland lite smått förtvivlad.Inte för pretentiös men ändå seriös, ibland... Var och en väljer ju själv men din inställning passar i alla fall mig alldeles utmärkt!
Karina

Maria sa...

Jag tycker att man får skriva precis vad man vill bara man står för det skrivna. Var och en har rätt till sin åsikt även om den skulle skilja sig från gemene mans.
Jag märker nästan omgående om jag gillar en blogg eller inte. Kan inte förklara vad det är som gör att jag gillar - det är mer en känsla att här kommer jag att trivas.

Kram på dig!

Jess sa...

sv: Tack Karina!

Hörni sa...

Svårt att säga vad jag fastnar för, men helst inte jättelånga inlägg. Fast jag läser ju såna bloggar också.. svårt att säga som sagt. Skrivet med självdistans och humor gillar jag. Därmed inte sagt att allt men berättar måste vara glatt och roligt hela tiden.

Ama de casa sa...

Var och en får ju skriva som han/hon vill (så länge man inte skadar nån) precis som man får läsa precis dom bloggar man vill.

Själv skriver jag mest trams :-)

Sen vilka bloggar man hittar till, det är ju en tillfällighet. I alla fall för min del :-)

Jag gillar din blandning!