tisdag 5 juni 2012

USA-resan

När vi åker till USA åker vi hit:


+


+


Det är första gången vi är i USA så har ni några bra tips får ni gärna dela med er!10 kommentarer:

Västgötskan sa...

Tyvärr inga tips... Men det blir nog en häftig upplevelse! :-)

Tingeltangel sa...

Det låter som en fantastisk resa.... Jag har inte varit i USA sedan jag var ung (yngre) så jag har tyvärr inga tips att bidra med.

BP sa...

Florida är STORT, större än på kartan faktiskt. Du kommer att bli förvånad över avstånden. Var någonstans i Florida hamnar ni?

tinajo sa...

Ska ni till DC också? Under "Travel" på min blogg har jag en del bilder - Vita huset är ju givet och du kommer häpna över hur litet det känns! :-) Jag har en amerikansk vän som varit rådgivare åt Obama, så jag hade lyxen att få komma in i Vita huset för rundvandring, att stå och kika in i The oval office kändes så häftigt! :-)

Men som sagt; mycket mindre än vad man tror från TV! Åh, blir så avis - längtar tillbaka till staterna! Finns så mycket kul att se/äta/shoppa! :-)

Mallan sa...

Ha kameran redo - hela tiden!

Camilla sa...

Mina anteckningar är klara - du får dem i morgon ;-), det är inget revolutionerande precis.... kramis

anne sa...

Bara upplev!

När jag (eller vi) åker till Florida (när det nu blir av) då ska jag till Key West, come hell or high water. :)

Min syster bilade längs med Alabamas kust härom veckan, lär vara helt fantastiskt och New Orleans ska man visst inte missa heller.

Myrtle Beach, South Carolina är legendariskt. Ja om det nu är så att ni bilar från DC till Florida. :)

Hörni sa...

Jag har bara varit i New York och det var fantastiskt. Längtar tillbaka, det finns så mycket att se och uppleva.

Erika sa...

Vad kul! Jag har inga tips eftersom jag aldrig varit där tyvärr.
Kram!

Ama de casa sa...

Oj! Jag har varit i USA säkert 20 gånger och varit i hälften av staterna. Ett fantastiskt land! Florida, NY och Washington DC är otroligt bra ställen att inleda med. Nu har vi inte varit där sen 2001 (har inte att göra med hemskedåden, det har bara blivit så. En lägenhet i Spanien kom emellan, typ), så mina tips är lite ålderdomliga kanske.

I Florida ska ni inte missa Orlando med Epcot center, MGM studios och Wet'n wild. Disney var lite för mindre barn och rätt slitet, men det är alltid kul att ha sett spektaklet. Kennedy Space center ute vid kusten är också kul - om man gillar rymden vill säga. Fast nu är väl NASA typ nedlagt. Finns MASSOR att göra i Florida. Parrot djungle och Delfinariet i Miami är kul om man gillar sånt.

NY är oslagbart. Man får nackspärr av att hela tiden gå och glo upp i luften. World trade centre huset är ju såklart ett måste. Och frihetsgudinnan. Första gången vi var där tillsammans så kostade vi på oss en helikoptertur - dyrt, men värt det. Det var också kul att gå och titta på tv-studios och inspelningar.

Washington DC. Otroligt många ställen som man känner igen från nyhetssändningarna. En tur i Vita huset tror jag inte att man kan ta längre, men man kan åka upp i pinnen (tror jag) och få en överblick av hur allt ser ut.

Om ni skulle råka passera Dollywood om ni bilar - STRUNTA I ATT GÅ IN!
:-)