lördag 15 oktober 2011

Cash is king!

Har ni tänkt på så internationell jag blivit här på bloggen? Jag svänger mig med både svenska, franska och engelska! Vad ska komma härnäst?

I vilket fall som helst så tycker ju någon att vi ska ha ett kontantlöst samhälle. Men jag är en av dem som förespråkar kontanter, givetvis inte i alla lägen, men att ha lite pengar i plånboken är aldrig fel. Jag vill gärna ha en femhundring, då känns det bra.
Extra bra kändes det häromdagen när jag var och handlade på Willys som inte ligger mitt i byn. Jag står med min kundvagn i kön när de plötsligt säger att kontokort inte fungerar, de har ingen kontakt med banken och som av en händelse fungerar inte uttagsautomaten utanför heller.
Då kändes det extra bra att ha kontanter i plånboken och få ta med sig maten hem, vilket vissa andra inte fick göra, utan snällt åka hem igen i orättat ärende.


12 kommentarer:

Anna sa...

Du får planera in en annan resa :)

Jag har nästan aldrig kontanter men kanske ska börja me de nu, ska åka och handla strax så jag chansar med kort :)
kram

Tjillevipp morsan sa...

Sicken tur för dig :) Jag hade fått åka hem utan mat -är en riktig kortmänniska och det hör till undantagen att jag har papperskontanter i plånboken.
Ha en fin lördag!

Shamrock sa...

Håller med, kontanter är bra ibland

Amazingdays sa...

Jag förstår att du är nöjd.
Jag hade blivit topp tunnor rasande eftersom jag då inte är så förnuftig som du. Kortet är min bästa vän. tänker ofta att det är bra att ha kontanter i börsen men jag kan inte betala med tankar.

I vissa länder fungerar det inte med kort och där är det verkligen "Cash is King" som gäller.
Ha det bäst!
Kram Carina

Maria sa...

I vissa affärer finns det små skyltar som tycker att man ska "Betala med kort - minska köerna" Stämmer INTE kan jag intyga som sitter på andra sidan... Cash IS king!!

Ha en bra dag!

Diana sa...

Jag vill gärna ha en liten peng i plånboken med, det känns dumt att betala med kort om det är mindre än en hundring. :)

Malla sa...

javisst, kontakter är bra, hur skulle det annars gå på loppis? ;)

Vilda tankar! sa...

Absolut. Jag har alltid pengar i plånkan och gillar att jag kan ta ut några hundralappar på kortet direkt i matvaruaffären.

Kram

Susanne sa...

Jag har heller nästan aldrig några kontanter...

BP sa...

Kart du är internationell, du bor ju nära kontinenten. Spanska nästa kanske;-)
Jag resonerar precis som du. Jag har alltid minst en femhundring i plånboken, känner mig naken annars. Å jag är så innerligt trött på alla som köper en läst för 10 spänn och betalar med kort. Dessutom tar transaktionen dubbel så llång tid som att betala kontant!

Hörni sa...

Jag gillar också att ha lite kontanter i plånboken, men det händer ofta att den är tom och jag får betala med kort.

Anonym sa...

Jag är också för kontanter. Men så är jag ju gammal och konservativ också...
:-)