söndag 11 december 2011

Samlar ni också på er?

Jag hjälpte en kompis att flytta i helgen och då kom jag att tänka på hur det skulle vara om vi skulle flytta.
Vi bor i hus med vind, matkällare, garage + två "småhus" och vi har saker överallt. Saker som vi vill ha, saker som vi använder, saker som är bra att ha och saker som man inte riktigt vill göra sig av med...

Jag har lovat mig själv att försöka röja när jag har lite ledigt under julen.
Jag gillar inte att slänga saker som fortfarande går att använda men jag skänker gärna bort dem alternativt försöker sälja dem.En sak som jag tänker dumpa i julen är Nationalencyklopedins uppslagsverk. 22 band som bara står och samlar damm. Allt man vill ha reda på googlar man, eller i alla fall gör jag det. Undrar om man kan få något för det på Blocket?


Kanske med hjälp av denna annonsen? Hahaha!


21 kommentarer:

mammaxtre sa...

När man har utrymme för det är risken alltid stor att man samlar på sig. Man "om ifall att spara"r. Jo då, vi har så vi klarar oss och så att vi kan ha loppis...

Ha det bäst!

4U2 sa...

En kanon annons är det, ha,ha,ha!

Camilla sa...

Hahaha självklart med den annonsen ;-) Kramisar

Gun sa...

Hahaha, rolig annons! Jag älskar att göra mig av med saker, men håller med om att det är roligare att ge bort än att slänga.

Kicki sa...

Hahaha! Vi har också NE för jag tyckte att det skulle vara så bra för barnen att ha som hjälpmedel...den som bläddrat mest i dem är jag, och det är inte mycket!

BP sa...

Jag känner igen ditt problem!!! Å det är ett problem... ja inte för mig utan för maken, som har otroligt svårt för att slänga saker. Nu har vi inga flyttplaner, men om ens gästrum blir till ett förre detta dito så är det dags att börja röja.
Med lite tur får du pengar för uppslagsverket, men som du säger man googlar ju allt!

BP sa...

Nu såg jag annonsen: :-)

Shamrock sa...

Älskar den annonsen - undrar om den är äkta från början

Malla sa...

hahah älskar annonsen!
jag har också lite såna där böcker som aldrig används, de är i garaget i kartonger...men har inte hjärta att göra mig av med de som jag fått av mormor och morfar...

Vilda tankar! sa...

Vi rensar mellan varven och maken står på loppis. Som tur är har vi ganska lite förvaringsmöjligheter och det hjälper till i rensandet.
I somras när jag fick min klädkammare åkte jättemycket böcker ut bl.a ett uppslagsverk som aldrig någon tittade i. Jag älskar att rensa bland våra saker och ha snyggt i förråden även om vi inte har snyggt så länge!
KRAM

Maria sa...

Jag är en samlare - sambon är en slängare så vi kompletterar varandra bra!!

Anonym sa...

Kanske är det så att vi behöver både att samla på oss o röja av oss för att hitta den rätta balansen.Det finns så många bra ställen att stoppa det på.Själv flyttades mina loppis kartonger från huset till lägenhetens källare..hmm...konstigt att fylla sin källare med loppisfynd!Borde man inte fokusera på de andra viktiga tingesten?Men,men källar förrådet är ju stort så det blir väl några kartonger till vad tiden lider.. mysig 3e advent önskar J.Valley

Therese sa...

Men en bra annons kan man sälja allt :-D

Petra sa...

Underbar annons.
Kram

amacasa sa...

Vi har aldrig haft stora förvaringsutrymmen, men man samlar ju alltid på sig mer än man tror. Det märkte vi när vi skulle tömma huset och flytta hit ner. Jösses vad med grejer det ändå var!
:-)

tinajo sa...

Mina föräldrar har inte flyttat på 30 år - de har även gott om utrymme. Kan ju säga att den dagen det behövs rensas av ena eller andra anledningen så kommer det bli ett enormt arbete..! :-)

Ellinor sa...

En av fördelarna med att flytta är att man i alla fall får rensat bland sina grejer...borde i alla fall ;)
Kram

Mallan sa...

JA!!! Den annonsen är pricket över i:et :-)

Susanne sa...

Jag älskar att slänga/skänka så pass mycket att jag ångrat mig flera gånger ;)

Mufflo sa...

Jättekul annons och att städa upp lite kring det vi har men inte vet att vi har är ingen dum idé.

Fröken Isakson sa...

Gud så skönt att röja. Jag är själv i röjartagen här hemma :D. Underbar notis. kramar