onsdag 15 juni 2011

Jag önskar att fler gubbar i 60-års åldern var lyckliga

Jag vet inte om det här beteendet är ett skånskt beteende eller det finns i hela vårt land, gubbar i 60-års åldern som verkar besvikna över sitt liv. För det måste man väl vara om man hela tiden går omkring och hackar på andra och försöker "uppfostra" folk. Till vad då? Kloner av sig själva kanske? Varför ska man annars tillrättavisa folk efter vad man själv tycker är rätt?

Säkert har ni träffat på dem, de livsbesvikna 60-åringarna. De som påpekar i mataffären att man inte ställt korgen på rätt plats, de som måste köra extremt nära/fort om man råkar gå över vägen där det inte finns ett övergångsställe bara för att markera att man gör "fel". De som kan stoppa upp två filer på motorvägen för att 1 km längre fram finns ett vägarbete och ingen ska få köra i vänsterfilen 2 km innan vägarbetet börjar.
Eller har ni mött de gubbar som det inte går att lära något nytt? De som redan kan allt och "lilla vännar" dig? De som tror att de kan allt.

Jag blir irriterad när jag möter dessa gubbar, ja för all del det finns likadana tanter också. Blir uppretad på att de anser sig ha rätt att lära mig, en vuxen människa, saker som de tycker är rätt.
Kanske borde jag inte bli irriterad, kanske borde jag i stället tycka synd om dem. För ärligt talat, vem som har ett aktivt, glatt och händelserikt liv har tid att lägga ner sin själ i att hitta andra människors fel? Inte kan det vara en glad och lycklig människa? Eller? Jag har i alla fall fullt upp att hinna med mitt eget liv. Andra får ansvara för sina.

Så min önskan är att fler gubbar (och tanter) i 60-års åldern ska få ett lyckligt liv och att de inser att de ska välja glädjen i stället för agget. För glädjen ger så mycket mer!


25 kommentarer:

Shamrock sa...

De borde börja blogga, då får de annat att göra

Therese sa...

Humoristiskt men SANT inlägg!!!

anne sa...

Visst finns de där gubbarna överallt men jag tror jag klarat mig någorlunda ett bra tag.

BP sa...

Roligt att du uppmärksammar detta "fenomen". En kollega, som har en skånelänga (nära dig förresten) pratade precis om det häromdagen. Han har bott i 08 sedan 30 år och anser att det beteende är typisk skånskt. Han pratade mest om bönderna där. Kan nog inte bedömma om han har rätt eller fel, men det är ju ett sammanträffande att du tar upp ämnet.
Skulle jag träffa på en sådan gubbe/tant skulle jag troligen inte hålla tyst - även om det är energislöseri. Vissa vill vara "olyckliga" och "grumpy" och förstöra för andra - uppenbarligen.

Camilla sa...

Hahaha kan hålla med. Fast när det gäller vägarbeten är jag nog minst 70 år då. Hade bekymret senast idag. ALLA och jag menar ALLA låg en fin kö vid Vellinge när två "idioter" inte fattat varför ALLA vi andra låg i kö. Det får mig att tycka att det är de som är 60+ som inte fattat faktiskt :)))))

Jess sa...

sv Camilla: Jag ligger i den fil som går fortast fram till vägarbetet börjar, det är ju inte förrän då enligt skyltar som vägen går i hop alltså kan man lugnt köra i vänsterfilen ända fram! :)
kram :)

Diana sa...

Hahaha!
Man trodde att de sura gubbarna skulle vara utdöende nu när Viagra finns... ;)

Helena sa...

Ååååååh, "Lilla vännen" ja. Sådant får mig att se rött, alltså. Jag KAN bara inte vara trevlig mot någon som sagt lilla vännen till mig, jag blir TOKIG.

Camilla sa...

Ja tänk vad olika man kan tycka ;)))) Ser du någon som blockerar din väg är det jag ;)))

Jess sa...

sv Camilla: Hahahaha! Jag lovar att vinka! :)

Camilla sa...

I min backspegel då eftersom jag ju inte släpper förbi dig hihihi!!

Anonym sa...

Jo tack de har man ju stött på !
När de är riktigt elaka besser och arroganta brukar jag ta till en opassande kommentar som "har du inte fått komma till på ett tag typ " dåligt av mig, men tysta blir de alltid ;) /supertrevlig blogg ! kusin M

Jess sa...

sv kusin M: Jag har sagt typ. Jasså här har vi en liten låtsaspolis! Inte heller så moget....
kram

Anonym sa...

Ja sura 40-talister finns det för många av helt klart. Trafikreglerna säger att man ska köra så länge det går i två filer så vi som "glider förbi" är de som gör rätt!

Smulan sa...

Men JA vad sant! När du lägger fram det såhär så är det ju faktiskt synd om dem........ :o) Kram

Viktkamp sa...

mycket bra skrivet!!! =)

Vilda tankar! sa...

Jag kör i vänsterfilen - det säger till och med polisen att man skall göra i stället för att köa. Sen blir det traditionell blixtlåskörning vid vägarbetet.
Annars är här en som också kan gå igång på gubbgnället men jag försöker virra lite på huvudet bara och andas lugnt för det håller lite bättre i längden.

Intressant reflektion!
Kram

ansepanse sa...

eller så tycker de helt enkelt att enbart de själv har rätt helt enkelt :)
kramar

ansepanse sa...

glömde
Sv: nej, inte hamnade vi i vattnet, det var bara på skoj jag skrev det
kramar

Jill sa...

Du har så rätt så rätt. Så jag hänger på din önskan. Kram =)

Lippe sa...

En del blir det redan i 30-årsåldern!! Jag blir extra ouppfostrad och omogen i deras sällskap, hehehehe..

Afrodite sa...

Hahaha! Så underbart skrivet! Du har helt rätt! Och JA, jag har träffat några såna och de är precis sådär irriterande som du skriver! GAH! =)
Kram och godmorgon!

mammaxtre sa...

Måtte vi aldrig bli som dem!

Ha det gott

Dubbelörn sa...

Vilket underbart inlägg! Så sant som det är skrivet ;).

anna sa...

Haha du är klok som få Jess!
Jag vet tycker denna "sjukdom" kan dyka upp lite varstans i alla åldrar. Ångest! Kommer vi en dag att själv stå där och "lilla vänna"
Usch jag hoppas verkligen inte det!
Kramis