fredag 27 januari 2012

Hörde på radion i dag

Lyssnade på radio i dag när jag körde hem och då frågade de personer om de var kvällsmänniskor eller morgonmänniskor. Jag kunde inte riktigt klura ut om jag var det ena eller det andra, båda eller inget.

Jag menar, vilka tidsramar finns det, om det finns några, att betraktas som det ena eller det andra?
Jag går upp klockan sex när jag jobbar men om jag fått välja själv så går jag gärna upp vid halv åtta/ åtta tiden. Är jag morgonmänniska då?
Jag går gärna och lägger mig "i tid" och då menar jag elva/halv tolv när jag jobbar. Är det fest är jag gärna uppe längre (så tråkig är jag inte...;)) Är jag kvällsmänniska då?

Vad tycker ni? Är det tider som avgör eller är det när jag gillar att vara vaken? Jag gillar nämligen både morgnar och kvällar...
Vad är du?


22 kommentarer:

Diana sa...

I 25 år var jag morgonmänniska. Uppe med tuppen om jag så lagt mig sex på morgonen... Sen slog det om, jag är kvällsmänniska. Har mest energi senare på dagen. Jag märker också att jag mår bättre om jag sover 2-9 än 22-5 även om det handlar om samma timmar.

Scott sa...

Depends on the time of year. In the summer time Im up very early looking forward to a nice day. I stay up much later when the weathers nice. In the winter....i can lay around all day and still go to bed early lol.

BP sa...

Skulle nog säga att jag är en utpräglad kvällsmänniska. Hatar tidiga morgonar, speciellt under vintern. Njuter av långa kvällar, vilket jag inte kan göra under veckorna, då jag annars är död när jag måste kliva upp 06:45. Skulle vilja att arbetsdagen började vid 12:00 faktiskt, skulle passa mig utmärkt!

Kicki sa...

Jag är morgonmänniska men är det fest så blir jag som en Duracellkanin...hur lät det där då:)

Anna sa...

En morgonmänniska helt klart, men är vaken längre om de behövs :)

Kram

Evis sa...

Jag är gärna uppe länge ( kvällsmänniska ) men då är jag ju trött på morgonen :( lägger jag mig tidigt är jag ju pigg på morgonen ( morgon människa ) hmmm svårt de där , fast jag älskar kvällarna och sover länge

TANKAR o BILDER sa...

Ja, vad är jag?
Morgon- eller kvällsmänniska?
Ingen aning, faktiskt.
Ska jag vara ärlig är jag nog lite huller om buller. Ibland pigg tidigt på morgonen, andra perioder otroligt seeeg.
Kanske kan man vara både och? Eller?

Hur som helst, trevlig fredagskväll önskar jag dig! Kram

ansepanse sa...

jag tror det menas om man tycker om att vara vaken då :) jag är mer kvällsmänniska än morgonmänniska, eller jag var kanske jag kan säga, nu tycker jag om morgnar också, bara de inte är fööör tidiga :)
kramar

anne sa...

Jag mår bäst av att få allt gjort så tidigt som möjligt, stiga upp på morgonen är inget större problem. Sannolikt är jag morgonmänniska men det KAN hända att jag är världens största latmaskmänniska för när allt är gjort, så fort och tidigt som möjligt, efter det vill jag helst bara slappa och njuta av att allt är klart. :)

Sv. Jo, visst hade du väl rätt om grafittihuset, det var en lång "mur" med massa grafitti som jag såg från flygbussen mot Sturup. :)

Anonym sa...

Bra tanke... Är nog ganska lik dig i tider. Nja inte riktigt. Sover gärna till 10 och har mer energi klockan 21 än 17. Fast det är klart hur en man då. Har betraktat mig som en kvällsmänniska men om man ser det som du säger det så blir jag tveksam....Det tåls att fundera vidare på.
Kram Aas mamma

Mamma med ambitioner sa...

Jag är nog en morgon människa. Kvällstrött är jag i allafall, så vida det inte är fest. Då vänder jag gärna dygnet. Inget är som en tidig morgon när hela familjen sover. Fast visst är det skönt att sova i bland. Som nu tex.........
Kram vännen

Therese sa...

Jag gillar att sova jämt så jag är nog varken morgon elelr kvälls människa, men ska jag välja kliver jag hellre upp å njuter av en fin morgon än häckar sent in på småtimmarna.... Kram!

Susanne sa...

Jag är nog både och just nu, är trött hela tiden.
Kramen

Fröken Isakson sa...

Hehe jag är precis likadan :D .kram

Husfrun sa...

Enligt mig är du definitivt en kvällsmänniska om du är uppe till elva/halv tolv en vardagskväll.
Mig är det lättare med. Jag går och lägger mig nio/senast tio en vardagskväll och sitter ogärna uppe senare än halv elva/elva en ledig kväll :) Är definitivt en morgonmänniska.

Västgötskan sa...

Jag är varken eller. Trött på morgonen och trött tidigt på kvällen... Men det kan ju ha att göra med tre små härjande ungar. (Let´s hope!) ;-)

Ama de casa sa...

Du är definitivt morgonmänniska!
:-)

Gun sa...

Förr var jag varken eller, trött både på morgonen och kvällen. Nu är jag kvällsmänniska. Piggnar till framåt kvällen och får tvinga mig att gå till sängs. Har blivit lite mindre morgontrött på senare år också, det är skönt.

Lippe sa...

Jag vet inte hur man räknar men jag tror att jag är kvällsmänniska men å andra sidan mår jag skit resten av dagen om jag sover för länge. Kan det vara så illa att jag är en morgonmänniska som inte har vett att gå och lägga mig??

Anonym sa...

Jag var en mer utpräglad kvällsmänniska förr. Nu är jag mest både morgontrött och kvällstrött.

Shamrock sa...

Jag är så trött på kvällarna så jag är nog en morgonmänniska

Anonym sa...

En f.d. kvällsmänniska som blivit en morgonmänniska. Det är jag det... :)