söndag 29 januari 2012

Jag - en quitter?

När jag ska börja med något nytt går jag inför det storstilat. Jag är hur duktig och flitig som helst. Vad händer några veckor senare?
Just det! Ingenting.

Tandtråd? Jodå, två veckor håller det i sig efter att jag varit hos tandläkaren
Träning? Flitig tills jag sträcker mig, åker på en förkylning och då går liksom musten ur mig.
Gå ner i vikt? Klarade det hyfsat, men det borde ju inte ta ett år att gå ner sju kilo för att sedan gå upp tre kilo på två månader.... (nu har i och för sig magsjukan sett till att jag kommit i mål)
Vitaminer? Jodå, knaprar flitigt i mig dem de två första veckorna, nästa gång jag kommer på att jag ska ta dem har bäst-före-datum passerat för längesedan.

Jag har liksom svårt att lägga mig till med nya vanor. Det längsta jag varit på samma jobb är ca 5 år, sedan har jag tröttnat och gjort något annat.

Dock har jag lyckats vara gift med samma man i drygt 13 år. Har faktiskt planerat att göra just det till ett livslångt projekt! ;) Bott i samma hus i 14 år, har aldrig bott på ett och samma ställe i högst 5 år. (Har i och för sig inte varit jag som bestämt det alltid). Slutat röka för 14 år sedan och endast feströkt vid några tillfällen efter det.

Hur har ni det? Har ni svårt att lägga er till med nya vanor?


Vill bara klappa mig själv lite på axeln, för denna veckan har jag varit i väg tre gånger och gymmat! :)

18 kommentarer:

Kicki sa...

Låter lite som jag...men jag har inte slutat röka för jag har inte börjat (feströkte en period när jag var ung) och jag har inte gått till gymmet! Däremot har jag kommit igång med promenader! Kram

Husfrun sa...

Ibland, det beror på. Tandtråd tex. det är jag inget bra på. Kör intensivt veckan innan jag ska till tandläkaren - hur genomskinligt som helst. Dock är jag en fena på att peta tänderna med tandsticka :)

ansepanse sa...

jag är nog rätt bra på att hålla det jag ändrar :)
kramar

Anna sa...

Man är lite för mycket insperierad i början och sen svalnar de, förstår inte varför de blir så.
Måste ha någon som kanske påminner eller framför allt peppar mig om jag ska gå o träna.
Kan ju aldrig hålla nyårslöfen som man ger heller.
Kram

Camilla sa...

Tycker nog att du är ganska duktig med din träning oavsett vad du själv tycker :-). Själv håller jag med dig men vissa vanor stannar lite längre...min löpning - har hållt i sig i över 6 år med samma intensitet som från början (med undantag för de två sista månaderna innan jul...). Har bott i samma hus i snart 11 år, samma gubbe i snart 17 år. Håller gärna hårt i goda vänner (minns när vi firade 1 år på Kramers hörna och jag fick en bricka i huvudet haha). Jobbat på samma ställe i snart 19 år (jaja borde byta, jag vet)....Kramar

Maria sa...

Bara jag håller ut i två veckor har jag sen inga problem att hålla fast vid min nya vana. Min kropp är skapt så att den tror efter två veckor att det är så det ska vara. Ganska bra för det mesta!

Vilda tankar! sa...

Så bra att du kan hålla dig till att bara feströka efter ha varit en inbiten rökare.
Vissa saker jag bestämmer mig för fungerar ett längre tag andra är det hopplöst med. Det är så mycket annat som kommer emellan och rätt som det är är vanan bortblåst.
Jag är rätt så duktig på att hålla vikten men slarvar jag det minsta är jag på väg upp igen. Ett ständigt kämpande och kanske en vana att tänka kalorier!
Kram

Malla sa...

hm, det där med vitaminer och tandtråd känner jag igen haha :D
snus har jag vart utan ett år och vill inte börja om men ville jag skulle jag inte tveka...
jag har flyttat mycket och inte hunnit vara så länge på samma jobb än :P jag brukar byta pojkvän vart 3dje år men med leon har jag kilat i över 5 nu...så..det går väl åt rätt håll ;) haha

Diana sa...

Jag är som du... Borde äta vitaminer och järn (har recept), men slarvar som bara den. Tandtråd, tja en dag efter besöket hos tandis. Haha! Mina promenader, det höll i sig i tre veckor.
Ja, jag är urkass på sånt.
Men samma jobb har jag haft länge. Och samma gubbe. Men vi flyttar en massa.

Diana sa...

Sv: Det är olika, men något brukar jag alltid få!

Therese sa...

Hm jag tycker om förändring, dock dras jag liksom du gärna med samma gubbe resten av livet... ;-D

Susanne sa...

Tycker att det är kul med nya vanor och det brukar hålla lite mer än ett par veckor ;)

anne sa...

Jag tycker du låter fullkomligt normal! Somligt tar längre tid att få stuk på och så är det väl en fråga om prioriteringar och vilja också.

Tandtråd avskyr jag, jag är helsåld på mellanrumsgranarna, de är kul att gnissla med i mellanrummen. :)

BP sa...

Bra inlägg Jess! Kan väl säga som så att jg har otroligt svårt för "obekväma" nya vanor, du vet sådana som vållar besvär typ gå upp tidigare gör att gå till gym, sjukgymnast med mera.
Däremot har jag inga problem med "små" nya vanor - typ mellanborstar (bättre än tandtråd), ja dom har jag iofs använt i minst 10 år.
Har också bytt jobb vart 5:e år, då kan man liksom allt tycker jag.

Fru Gårman sa...

Hmm... känns igen! Jag har dock lyckats behålla samma man i 20 år...

Mary sa...

Hahahaha´, jag är som du! Fast nu ska vi ta tag i och hålla fast vid träning ett par tre gånger i veckan. Åtminstone kvartal ett. :)

Mallan sa...

Jajadå - jag är precis likadan!

Ama de casa sa...

Wordfeud var en vana som var väldigt lätt att till sig...
;-)