måndag 26 mars 2012

Dagens sanning om ytlighet (+ att jag fick tillfälle att använda ordet hen) ;)

Jag bor i ett samhälle som inte är så stort så därför känner man många där eller vet vem många är, på gott och ont.
För ett tag sedan fick jag höra att man "på byn" inte tyckte om Fru X. Varför inte då, undrade jag förvånat eftersom jag endast känner henne ytligt men alltid tyckt att hon är väldigt trevlig när jag träffar henne.
Svaret jag fick var:
-Hon är för snygg.

Visst är hon snygg, är alltid snyggt klädd, snygg i håret och så där, men att inte tycka om henne för den sakens skull? Hur tänker man då?
De som säger så är säkert de som själv går och intalar sig att utsidan inte är viktigt, att det är insidan som räknas och så vidare. Jag håller med om att insidan är viktigast, men det gör väl inget om utsidan också är trevlig? Dessutom känner de ju inte henne, så vad hände med insidan och det viktiga med den nu då?


När det gäller mig, får folk förtjäna sin "ogillastämpel" innan de får den. Men jag vill göra bedömningen på hur människan är, inte hur hen ser ut eller vad hen har på sig.

Tyvärr får jag väl säga att de som skitsnackar antagligen inte är nöjda med sig själv, vilket är tragiskt. Alla borde få lov att vara nöjda med den de är, oavsett hur man ser ut, för det är ju ändå insidan som räknas i slutändan!

Är det någon som har liknande erfarenhet från en småstad? För i en storstad skulle nog inte detta hända eller?

29 kommentarer:

tinajo sa...

Mäh! Så himla dumt, det är väl inte det som det hänger på om man gillar folk eller inte!

Påminner mig om när min mycket snygga väninna blev kär och flyttade ihop med en kille för en så där 20 år sedan. Det blev visst mummel i bekantskapskretsen och till sist kröp det fram att de flesta inte tyckte HAN var snygg nog för henne (till och med lite halvful minsann) och då skulle det ju garanterat ta slut mellan dem, så deras förhållande dömdes ut direkt.

Jorå, vi häpnade båda över människors ytlighet - det går åt båda hållen. Nu har det gått 20 år och de är fortfarande ihop..!

tankar o bilder sa...

Kloka ord det där och jag funderar verkligen på om folk verkligen inte har något annat för sig än att snacka skit om andra.
Hur orkar de?

Anna sa...

Så då måste man vara ful för o bli omtckt, konstiga människor de finns!
Kram

Anonym sa...

Visst kan det vara så. Jag måste medge att om människor är väldigt eleganta slår mina fördomar till och jag får säga till mig på skarpen att det inte behöver betyda att de är ytliga, korkade eller snobbar. För det vet jag ju att det inte är samma sak.

Nyfiken Alltid sa...

Vad trist. Stackars Fru X. Tror nog inte att det går att undvika skitsnack oavsett storstad eller inte. Tyvärr!

Ninja sa...

Vad trött man blir.....om insidan är lika snygg som utsidan då????
Nä, alla ska vara lika grå....då är det bra.....

Diana sa...

Men jösses... ogillad för att man är för snygg!?!?! Det är kanske därför som jag har så få vänner? Mohahahahaha! :)

Kicki sa...

När man är snygg har man inte tid att vara trevlig också för det går åt så mycket tid till att hålla sig snygg;)

Therese sa...

Det är nog tyvärr så, inte för vacker, för rik, för lyckad, för trevlig, för framgångsrik, man ska vara lagom ;-P Hoppas du kryat på dig <3

Therese sa...

Det är nog tyvärr så, inte för vacker, för rik, för lyckad, för trevlig, för framgångsrik, man ska vara lagom ;-P Hoppas du kryat på dig <3

Anki sa...

Jag har tyvärr märkt efter att ha flyttat till en småstad (och suttit på ett fik ett par dagar i veckan i 3 månader!) att folk verkligen PRATAR SKIT och bryr sig något enormt om grannars liv, utseenden, åsikter, jobb, äktenskap, hem, barn m.m. m.m.!
För att inte tala om vem de är dotter, kusin och fan vet allt till!!

KRAM

dianasdrommar sa...

Gud så dumt, det är ju bara avundsjuka.Hoppas du har haft en finfin måndag kram Diana

Ama de casa sa...

Men fy så knäppt! Inskränkt tänkande... Eller inget tänk alls, egentligen.

ansepanse sa...

det låter ju klokt, har aldrig hört något liknande innan, fy hur folk kan vara
kramar

Jeanette sa...

Tur att jag är ful och trevlig då ;-)

Åsa sa...

Tittar in för att säga hej!. Det var ju så himla länge sedan sist.

Mallan sa...

Det händer nog överallt. Jag känner igen det där alltför väl. AVUNDSJUKA kallas det. Det är väl bara kul om man har en snygg OCH trevlig vän? Kram

Mamma med ambitioner sa...

Finaste du! Tur att det är insidan som räknas.......
Jag håller helt klart med dig. Tror att det är ett småstads problem men kan nog även vara ett problem på större företag. Onödigt och löjligt. Det kan bara vara missnöjda och avundsjuka människor som orkar bry sig. Länge leve den sanna glädjen.

Kram Kristina

BP sa...

Herregud Jess!!! Fick läsa början på ditt inlägg två gånger. Hur f*n kan man misstycka om en person p g a att hen är snygg. Det är ju löjligt, faktiskt otroligt för mig iaf.
Personen som sagt det måste vara en riktigt "sad type", en kvinna såklart som troligen är så avis på den trevliga, snygga kvinnan att hon snart spricker.
Blir faktiskt riktigt upprörd när jag läser det - inte ditt fel såklart. Men skvallertanten skulle jag gärna sätta mina klor i...

BP sa...

Glömde ju säga: Har aldrig råkat ut för en sådan kommentar, varken i 08 eller någon annanstans.

Evis sa...

Men herregud , jag har aldrig sett dig så snygg , och ett varmt inre har du med ;) kramar

Gun sa...

Ja snacka om att vara ytlig och att döma efter utsidan. Beror på låg självkänsla tror jag.

Tjillevipp morsan sa...

Gah!! Så tröttsamt SMÅ männsikor det finns.. Skaffa ett liv säger jag och väx upp -sånt här upprör mig ngt så enormt.
Typiskt småstadsmentalitet tycker jag som har erfarenhet både från liten stad kontra huvudstad.
För snygg...tsss. så urbota dumt. Lägger de lika mycket energi på sånt som är av betydelse tro?

Men du är klok du!
:)
Kram!

Scott sa...

För snygg? Hahaha

Västgötskan sa...

Hälsa dina "vänner" att jag ogillar dem! Inte för hur de ser ut (för vem ogillar någon för att de är för snygga?????) utan för att de verkar vara ett gäng avundsjuka jante-svenskar! :-P

Så, nu har vi spytt lite galla så här på morgonen. Ha en fin dag! Hihi! ;-)

mufflo sa...

Jag gillar din outfit............

Erika sa...

För det första: vad snygg du är på bilden!!! :-D
Jag har haft ett helvete under min högstadietid pga att jag var alltför populär bland killarna. Tjejerna baktalade mig och sa till killarna att jag var en hora. Den värsta tiden i mitt liv. Jag var ju som alla andra. Bara populär bland killarna. Så, ja det finns sådana människor. För mig höll det på från 7:an till 9:an. Om inte längre. jag orkar knappt tänka på det. Men söt och snygg var jag som ung!
Kram!

Anonym sa...

Ja säga vad man vill om småstadsliv men visst kan man undra ... Försöker lära känna först innan jag dömmer! Fast ibland kan jag dömma innan och det gör mig förbanad på mig själv :( En av våra bästa vänner dömde jag ut för snart 12 år sedan men som TUR är har jag ändrat mig och insett för snart 12 år sedan att jag hade fel ... och det har jag berättat för personen . Som tur är händer det sällan utan folk är alltid goda och så måste man leva, hur skulle en annars orka?
Kram Aas mamma

Anonym sa...

Jätterolig den leken och Gud vad snygg du är :)/kusin Mari