onsdag 21 mars 2012

Idag tackar jag gladeligen ja till ett annat jobb!

Hade utvecklings/lönesamtal med min chef i dag. Innan mötet skulle jag kryssa i ett papper på var jag tycker jag ligger i min arbetsroll (olika nivåer) och chefen skulle kryssa i ett likadant och sedan skulle vi jämföra.
När jag kommer in börjar vi direkt med pappret och jag får säga vad jag har fyllt i. Chefen lyssnar och säger efter varje punkt: "Så tycker jag också."
Det är bara det att jag ser att hon ändrar sina kryss beroende på vad jag säger och säger sedan att hon tycker likadant...
Jag påpekar att vissa av frågorna är svåra för chefen att bedöma och tycker därför inte de borde vara med. Men då säger hon att hon lyssnar på vad andra tycker.

Dessutom har jag jobbat fram en hel del saker på mitt jobb som används av många men det vet hon inte något om för hon bryr sig inte, hon frågar inte vad man gör MEN om man springer in till henne typ varje vecka och berättar och visar vad man gjort då hyllas man i fikarummet.

1. Jag vill veta vad CHEFEN tycker om mig. Hur hon upplever att jag sköter mitt jobb. Jag vill veta vad jag är bra på, vad jag behöver förbättra, vad jag inte är bra på och så vidare.

2. Jag vill bli bedömd av henne INTE av de andra på mitt jobb.

3. Jag lägger ner min tid på att utveckla mitt arbete och lägger därför inte tid på att springa in till chefen och visa allt jag gjort. Om hon är intresserad borde hon fråga vad jag gör!

4. Sen berättade jag för henne att det är många som snackar väldigt mycket vad de gör och hur bra de gör det, men att det i verkligheten inte händer så mycket. Men vem det gällde kunde hon själv ta reda på. (Kändes bra att jag sa detta för när jag kom tillbaka till min kollega och berättade så sa hon att hon sagt nästan samma sak, skönt för då är det inte bara jag som tycker så).

För ca 2 år sedan mådde jag dåligt, kalla det en vårdepp och jag bad att få gå i från jobb. När jag kom tillbaka dagen efter frågade hon inte mig hur jag mådde utan det gjorde hon i dag! Två år senare. Ibland kan man skita i talesättet "bättre sent än aldrig".

Ja, jag är irriterad i dag! :) Nu har jag fått skriva av mig lite och det känns lite bättre MEN om det är någon som behöver en ambitiös, social, drivande, självtänkande lojal kvinna i sina bästa år på sin arbetsplats där man uppskattas för det man gör, så hör av er!


En bild på Häxan Surtant passar in i dag!
bild från svt.se

21 kommentarer:

Vilda tankar! sa...

Usch så trist det låter. Ibland kan man undra vad de där samtalen ska leda till. Det står i handlingsplanen att de ska försigå en gång per år...men sen då?
Kram till dig

Ninja sa...

Ambitiös, självtänkande och drivande uppskattas tyvärr inte av alla. Det kan ses som ett hot.....
Men ändra dig inte sådana som du behövs....

Gun sa...

Fy vad trist! Ledarskapet är enormt viktigt för trivseln på jobbet. Att få den uppskattning man förtjänar och riktig feedback från en chef som är engagerad och intresserad och inte lyssnar på skvaller och fjäsk.

BP sa...

Det låter inget vidare! Men det är bra att du skriver av dig och delar med dig av detta skit samtal.
Chefen (en hon - nej, jag har inga fördomar;-)) verkar inte vara den brightaste tycker jag. Att det sedan drabbar dig och en kollega som sa samma sak - ja det är bara tragiskt. Å det värsta är ju att den s k chefen inte ens hajar...

Nej ikväll så ger jag dig en bamsekram och hoppas att du dränkte samtalet med minst en vinare.

J.Valley sa...

Man hade önskat att få byta plats med chefen för ett tag o ge samma behandling på den personen som dom utsätter andra för.Undrar om dom hade uppskattat sitt eget sätt att vara då?Antagligen inte!!Som man själv vill bli behandlad,ska man behandla andra..
Du får gärna jobba med mig om du vill.
Kunde ju blivit jätte-kul!!

Diana sa...

Usch vad hemskt! Vår förra (eller snarare förrförra då vi precis fått en ny) var sån med. Hon hade öppet sina gullegrisar -de som sprang in till henne och berättade hur jäkla fantastiska de var. Senaste chefen gick tack och lov inte på sånt utan hade jäkligt bra koll på vilka som gjorde ett bra jobb.
Förstår att du är skitsur!

Tjillevipp morsan sa...

Sicken bedrövlig chef!!
Hon har missat en hel del kan jag säga som själv är "chef"
Och jag blir så beklämd- det finns så många dåliga chefer som inte fattar vad deras jobb går ut på. (Men å andra sidan- vem rekryterade henne?..)
Stå på dig! och bra att du skrev av dig och ja- sök dig bort- hon kommer inte ändra på sig. Du är för bra för det stället.

Evis sa...

Känner väldigt väl igen det Jessica , då är vi 2 som söker ;) kram Eva

Ellinor sa...

Vad annat kan man säga än att vissa människor till 100% INTE lämpar sig för sitt jobb. Att ha en chefsroll innebär så mycket mer än att bara leda arbetet (vilket ibland också är svårt för dessa personer...)

Hoppas du får en bättre dag idag!

Kram

Husfrun sa...

Då är hon ingen bra chef och ledare. Tyvärr har jag också stött på såna. Där hade man absolut gjort deras jobb bättre.
Lycka till. Kram.

Anonym sa...

Lycka till med att hitta den arbetsplatsen säger jag en smula desillusionerat.

Malin sa...

Kan inte låta bli att undra hur din chef lyckades få sin anställning?.. Rätt människor på rätt plats, är A och O.
P.S Du får vara sur, det hade jag antagligen varit också om jag haft ett liknande möte.

Ama de casa sa...

Fy vilken usel chef. Så trist...

Scott sa...

Jag med ska ha mitt "review" denna vecka.

Västgötskan sa...

Fy vilket intetsägande utvecklings(!)samtal.... :-(

Hoppas verkligen du hittar något du tycker är roligt, eller att det blir betydligt bättre på din nuvarande arbetsplats!

Anonym sa...

Snäckan!
Varför tror du att jag slutade?? Ingen uppskattning eller engagemang är inget jag saknar. Det finns tyvärr många där som är krokryggade och bruna nosen. Tydligen uppskattas sådant fortfarande. Du och G är bäst där och verksamheten hade gått under om ni slutat.
Blonde blåräven

Mary sa...

Vi behöver anställa en positiv kunnig pingstar som dig. Vi kommer att rekrytera snart. Vill du byta inriktning så hör av dig. Kram Mary

Mary sa...

Inte pingstar (vad sjutton är det? Autokorrekt is da shit.....) utan pingla.

anne sa...

Men vad menar hon? Har hon alltid kört den här typen av utvecklingssamtal? Vilket skit...

Fröken Isakson sa...

Usch vad jobbigt vännen. Jag förstår verkligen att du är less. Hoppas verkligen att det löser sig och om du fortfarande känner för det, att du hittar nåt nytt. kram kram

Fröken Isakson sa...

Usch vad jobbigt vännen. Jag förstår verkligen att du är less. Hoppas verkligen att det löser sig och om du fortfarande känner för det, att du hittar nåt nytt. kram kram