tisdag 25 maj 2010

Jag skulle behöva lite (mycket) hjälp!

Är det någon som har en effektiv bantningsmetod?
Det ska gå snabbt och det ska vara lätt.
Jag vet, det finns inga genvägar.
Någon som har bra tips på att stärka motivationen?
Jag är urusel, äter (mer än gärna & onyttigt) och skjuter gärna upp träningen (det är för kallt, det är för sent, det är för tidigt, jag har ont i halsen osv)
Hjälp!!

21 kommentarer:

Petra sa...

Har tyvärr inte det får då hade jag testat det för längesedan. Men hörru, du går ju nerååt hela tiden. Kram

Anonym sa...

Jag är expert på teoretisk bantning, det är när det kommer till verklig viktnedgång det kör ihop sig. Mat är gott och träna kan jag göra imorgon.

Kristina sa...

Gå med i Linas matkasse som vi. Extremt god mat för 4 personer varannan vecka för 750 kronor, hemkört till dörren. Nyttig och rolig mat. Du kommer knappt vara i affären den veckan. Handla frukost och frukt och annat som behövs till i början bara. Vi är så himla nöjda, älskar vår kasse!
Träning tycker jag är tråkigt, har inga bra förslag mer än att försöka ta tag i det, promenera el spring, alt hitta en träningsform du gillar. Jag har inte hittat någon än. Jag går med hunden lite bara =)

Malla sa...

Nu KAn det här bli en rätt lång kommentar. Först vill jag varna dig för att gå in på min blogg om ett tag, det kommer nog inte hjälpa dig i din viktnedgång eftersom jag har bakat idag :D
Men i alla fall, det finns massor av olika dieter men jag rekomenderar ingen, inte sådär direkt. Jag tror nog att GI är rätt enkelt, att dra ned lite på kolhydrater.
Första gången jag gick ned i vikt (efter Fabbe) så skippade jag andra portionen mat. Jag tog oftast en till portion fastän man verkligen inte behöver det. Det kan du testa? Inte svårt alls, ge dig bara fan på att det blir en portion, sen är det bra - maten får vara hur god den vill.
Sen är det det där med motion. Jag kan ha svårt ibland att ta mig ut, jag får min il då jag vill gå gå gå och sen latar jag i 2 veckor. Ett tips där är att du fixar en stegräknare och vägra lägga dig innan du gått minst 10.000 steg per dag.
Fika - visst - ta EN bit. Godis - helst inte, köp en mörk choklad att ha hemma som du tar en bit från då och då när suget är som värst.

Ge dig inte - skriv in här vad du ska göra, pressa dig själv lite - DU kan!
Sätt upp delmål, och belöna sedan dig själv med något som du kanske inte unnat dig annars.

Kom igen, du kan fixa det!
Kram :)

Afrodite sa...

Nope! Jag är definitivt inte den rätta att råda i såna här lägen! jag är nämligen precis som du...fast 100 gånger värre! Nya tag, Jess! =)
Kramen

Helena sa...

Broken heart är helt klart det bästa bantningssättet ;)

Nej, skämt åsido.

INGET SOCKER, kanske en liten ruta mörk choklad om det krisar sig. Men bara en ruta/dag

Till frukost (om du nu måste äta frukost)
Parmaskinka (Eller annat kött), grönsaker och frukt.

Middag/Lunch innan 18.00
Kött och grönsaker samt frukt. Släng även i lite fetaost eller dylikt. Kanske en dressing på grekisk eller turkisk youghurt till.

Tänk på att man inte behöver bli mätt, men du ska ju heller inte behöva gå hungrig. Magen vänjer sig otroligt fort när man drar ner på maten. Jag kan ju bara tala för mig själv men jag blir mycket piggare av att äta mindre. Kör detta under några veckor tills du känner dig nöjd.

När du har gått ner de värsta kilona kan du fortsätta på detta sätt under vardagarna, sen kan du frossa på helgerna. Fortsätt så och du kommer gå ner ytterligare några kilo samt bli piggare.

Drick endast vatten, kanske piffat med bär eller citron. Sen kan man ju börja träna när man har gått ner de värsta kilona för annars behöver du ju mer mat.

Jag har otroligt lätt för att gå ner i vikt så bli inte arg om det inte fungerar för dig :)
Kram

Anonym sa...

Tyvärr, sitter i samma båt!
Har slutat med ost (nästan) och har sett en liten minskning på vågen. ;)

Tigris Predikantan sa...

Ja, sitter själv med uppsvullen mage och illamående (IBS-mage) bara för att jag åt fil trots att den var laktosfri ... inga tips tyvärr!
:)

Milla sa...

Börja med att köpa en tränings/fitness tidning och läs och se på dessa starka snygga kroppar som går att få. Läs om tipsen om goda matråd.

Detta brukar öka motivationen. Se dig själv i den figur du kanske hade för ett tag sedan när du var ett par kilo lättare och trivdes.

Eller så kan du ju alltid ringa mig och fråga om vi ska träna ihop! Lycka till!

Heidi sa...

Jag är precis likadan..urk!! Jag skrev väl tidigare om min man som faktiskt "bara" drog ut Martin Lidbergs 8 veckors gå-schema från Aftonbladet, åt som vanligt men kanske något mindre portioner o har gått ner, sakta men säkert, ca 17 kilo på ett år!! Ingen diet men heller inte vräkt i sig godis men ätit det i måttliga mängder. Skitduktigt av honom o han tycker att det är lätt oxå.

Vilda tankar! sa...

Du har fått många tips redan ser jag.
Det är ju så enkelt att ge råd och det som passar den ena passar inte den andra.
För mig som är gammal viktväktare funkar den metoden ypperligt varje gång jag behöver krympa mig lite. Motivationen till att starta är det värre med.
Köra en massa träningspass som jag ändå inte orkar fortsätta med har jag gett upp. Så jag fokuserar på maten och promenaderna. - Att inte äta godis i veckorna tex. men hur lätt är det när det regnar och allt är pest?

Hoppas du hittar DIN metod som passar dig bäst och att du blir nöjd där framme någonstans!
Jätte mycket lycka till!
kram, kram

2BarnsMamman sa...

Dieterna har jag tyvärr inget bra tips på. Däremot kan jag rekommendera att hitta något träningspass, som man tycker är kul och boka in samma tid varje vecka. Ännu lättare att motivera sig blir det ju om man dessutom får med sig någon kompis. Lycka till! Kram kram

anne sa...

För mig, de två gånger jag gjort det och lyckats, har motivationen varit helt avgörande, första gången var det att vara i mitt livs form innan vi började försöka bli med barn ("tyvärr" blev det napp vid första försöket ala tre gångerna, men det visste jag inte då) och andra gången var när barnen var mindre och jag konstaterade att för att finnas i livet när de var vuxna behövde jag gå ner i vikt, sänka blodtryck och komma i form.

Jag är i ett taskigt läge igen, men vet att det är bara med verklig motivation och commitment som det går.

Dina barn, är de motivation nog?

Rut-Knut-Tjut sa...

Har tyvärr inga direkta råd, alla sätt är goda utan de dåliga kanske? En av mina kompisar gjorde en rivstart med Cambridge och sen åt hon GI kost och har hållit vikten. Jag har blivt hjälpt med både Viktväktarna och Aftonbladet Viktklubb mellan barnen och borde ta itu med det igen. Lycka till, du klarar det!

Anonym sa...

Det sitter i huvudet!! Låter hårt men så är det. Du måste bestämma dig (100%) i dina tankar, gör du inte det så spelar det inte någon roll vilken diet du kör. Jag känner dig och VET att du kan.

När det gäller motionen mår man ju fantastiskt efteråt, tänk på det när det tar emot OCH börja med små mål....gå 15min istället för 40!och öka på efter hand, för efter ett par dagar när det känns motigt vet du att du "bara" ska gå i 15 min.

Sätt upp en lapp där det står ex: "JAG VILL GÅ NER I VIKT, JAG KAN GÅ NER I VIKT, JAG SKA GÅ NER I VIKT!" på ett väl synligt ställe som du ser varje dag.Läs det varje gång du går förbi.

Har du svårt med motivationen kan du ALLTID ringa mig så ska jag "peppa" dig.
Lycka till!!
Det här fixar du!
Sussie

Hörni sa...

Stegräknare är inte dumt! Vi har haft tävlingar på jobbet och det sporrar mycket tycker jag. Gå med stavar är skönt tycker jag. Bästa motionen är ju den som blir av, och det som är kul blir av.
Vikten kan jag inte ge dig råd om. Jag är jättehård mot mig själv, så jag går aldrig upp mer än två kilo, sen drar jag ner på allt tills de är borta. Det har alltid varit så, och jag hoppas det fortsätter så.

Mamma med ambitioner sa...

Haha
Jag känner så väl igen mig i det du skriver. Jag tok bantar och tok tränar en period, tänker inte på annat. Sedan blir jag trött och förkyld och då faller allt. Suck!
Efter mina två graviditeter har jag rasat i vikt så det vore kanske ngt........
Nej det handlar om att ändra sitt tankesätt, prioritera träning och redelbundna måltider.
Jag har börjat jogga när Måns tränar fotboll. Det är nio gånger kvar till midsommar och fotbollsuppehåll. Har jag tur vill jag fortsätta sedan, utan piskor och förmaningar:)
När jag var UNG gjorde jag situps till tio nyheterna varje kväll. Kanske borde ta upp det igen. Men chokladen och något glas vin till helgen......nej det vill jag inte välja bort. Kramis Kristina

Ellinor sa...

En viktig sak är nog att sluta tänka på det som ett måste, vilket oftast bara får motsatt effekt.
Allting du inte får äta blir helt plötsligt det ända du vill ha och träningen som du måste ta itu med känns inte allt motiverande.
Lättare sagt än gjort, men jag tror att det blir enklare när måstena försvinner.
Kram och lycka till!

Anonym sa...

Ja du vännen....det ständiga jagandet på kilo...Jag provar viktis nu igen och sedan går jag några gånger i veckan. Kan hämta upp dig på vägen om du vill.
Hitta motivationen är ett måste!!
Måndag 17.45 kan jag hämta dig så kan vi gå tillViktis tillsammans, det undelättar och sätter lite press...
AA´s mamma

mon amie sa...

Träna med kompis är guld värt och undvik kolhydrater. Kram!

mon amie sa...

Träna med kompis är guld värt och undvik kolhydrater. Kram!