torsdag 14 januari 2010

Det där med koder...

När jag var inne och läste hos Mrs S så kom jag att tänka på när jag har glömt mina olika pin-koder.
Nu för tiden har vi ju koder eller lösenord till allt. Det är inte alltid lätt att hålla reda på vilken kod som går var.
En gång, när jag bodde i lägenhet, hade jag portkod, när jag kom hem från jobb där vi då använde tre olika sorters koder, slog jag jobbkoden på porten, förgäves givetvis. Tur att nycklarna kunde ta mig in.
När jag kom tillbaka efter semestern i somras kom jag inte i håg en enda kod, jag fick ringa IT-support för att jag överhuvudtaget skulle kunna komma in i min dator.
Jag stod på Statoil och skulle slå in min kod på Visa-kortet, tre försök har man tydligen... Jag upptäckte det när jag provat tre olika koder och det fortfarande var fel och tjejen i kassan säger lite försiktigt:
-Här står att jag måste ta ditt kort...
-Ta det, säger jag. Vad ska jag med det till?Inte nog med alla kort, man har ju en hel del lösenord till allt man gör på internet nu för tiden. Jag har svårt att komma ihåg... är vi fler?

9 kommentarer:

anne sa...

Jaa du, för att inte snurra till det alltför mycket har jag ett par varianter jag kör med...Dumt antar jag.

Sv. I inlägget som ingen har förståt finns två länkar, men de är så bleka att jag får nog ta och snacka med min designer/dotter...

Petra sa...

Jag är i samma klass som dig. Bara så där helt plötsligt så kommer man inte ihåg koden från ena dagen till den andra.

BP sa...

Du är absolut inte ensam. Och spara dom i ett Exelark... är ju inte så smart heller.
Jag kör ungefär som Anne... typ idiotsäkra varianter. Å hon har rätt, det är dumt, men med ålderns rätt så...

Vilda tankar! sa...

Ush ja, "teflonminne" även här!
Jag har ytterligare en egenhet: jag skriver upp koderna fint, sen glömmer jag var jag skrivit dem.
Skönt att höra att vi är fler!
Kram!

sienneis sa...

:) hehe, det där med lösenord ja... Koder har jag typ bara 3 st, visakoden är densamma som jag haft sen jag fick mitt första kort! :) Hihi, för en si sådär 15 år sedan så den koden minns jag!

:) ÄN så länge ;p

sienneis sa...

Haha, mindes just att min mammas hisskod har jag glömt massa ggr och stått där å stirrat på siffrorna, ringt, fått koden och kommit upp, bara för att inse att jag gått in i fel hus...

Så alla äggen är INTE i kartongen jämt precis... :)

Ellis sa...

Lösenord är något jag verkligen minns, vet ej varför, jag har olika lösenord på ALLT. Msn, bloggen, facebook, viktiga sidor, onödiga sidor - allt är olika. Jag kan tom folks portkoder jag INTE skall kunna :S hahaha men resten glömmer jag.

sv: Jag tror jag skippar lugg.. de är roligare utan lugg då du kan göra massa med håret, nu sover och vaknar jag med samma frilla..

Afrodite sa...

Jag är synnerligen förvirrad på MÅNGA punkter (bland annat kan jag nog ha Sveriges sämsta lokalsinne)...men siffror...SIFFROR, koder och nummerkombinationer...DET är jag bra på! =)
Man måste ju va bra på nåt...=)
Kramiz

Ellinor sa...

Jag har några stycken koder och lösenord som jag brukar använda mig av. På så vis skenar det i alla fall inte iväg till omöjliga höjder (för minnet).
Kram