fredag 26 augusti 2011

Märkligt...

Idag åkte maken och jag inom Ikea, jag råkade göra en rajtanfaj här hemma och då råkade vi behöva en ny byrå. I vilket fall som helst så står vi i kö för att betala. Jag lämnar maken i kön och går ut i "mat"shoppen för att handla lite. Efter ett tag sneglar jag bort mot maken som ser ut att leta efter mig, jag går dit, då visar det sig att han lämnat plånboken i bilen och inte kan betala för sig.
Jag går dit, kassörskan verkar lite smått stressad av detta (men jag var snabbt på plats, tycker jag) och så här går konversationen mellan mig och kassörskan:
-Hej, jag ska lösa ut min man! ;)
-Ja, ja, äh..ska du betala för allt?
-Ja.
-2403 kronor!
Jag tar upp 5 hundralappar och säger:
-Jag har tre kronor!
Kassörskan slår in 2500 i kassan. Jag räcker fram mina tre kronor.
-Nej tack, det är bra, säger kassörskan.
-Men jag har tre kronor, jag vill gärna ha en hundralapp.
-Nej, jag har redan slagit in att jag fått 2500, jag vill ge tillbaka på det! säger kassörskan.
-Men om jag ger dig tre kronor kan du inte ge mig en hundralapp tillbaka?
-Nej, jag vill ge tillbaka det som jag slagit in, för min egen säkerhet.
Det är nu jag tittar på kassörskan som om hon är ett ufo. Det är nu jag tänker att en kassörska måste väl ändå kunna räkna? Har hon inte alla knivarna i besticklådan? Eller? Ska man blint lita på kassan? Jag ska ha 97 kronor tillbaka och hon månar om "säkerheten" när jag vill ge henne tre kronor för att få en hundralapp?
Jag stoppar ner mina tre kronor och får mina 97 av kassörskan som säger:
-Jag vet att du menar väl, men jag måste tänka på säkerheten.
Ufo-blicken försvinner inte inför detta "förtydligande".
Jag går där ifrån och när vi går ut ur varuhuset berättar maken att han velat köra fram sin vagn med varorna för att inte stå i vägen för nästkommande kund, men då hade hon högljutt protesterat och sagt att han absolut inte fick köra fram vagnen med de "icke betalda" varorna, det var mot reglerna...

Jag tyckte nyheten om att Ingvar Kamprad varit medlem i ett nazistiskt parti 1940 -41 var att gå lite för långt, det är ju typ 70 år sedan, man kan ju ha hunnit byta åsikt en miljon gånger efter det, tyckte det var tramsigt, men nu tänker jag på detta. Kan det vara så att de stränga (för de hade väl stränga och strikta regler i de nazistiska partierna?) regelverket fortfarande sitter kvar och att det faktiskt är så att en kund inte får köra sin vagn förbi kassörskan om inte varorna är betalda och att kassörskan inte får ge tillbaka på något hon inte slagit in i kassan? Är det så, så tycker jag att Ikea kanske borde tänka om.


Tjejen på bilden har absolut ingenting med inlägget att göra, bara en bild jag snott från internet.
Den här tjejen kan säkert både räkna och tycka att det är ok att flytta fram sin vagn så att nästa kund kan komma fram. Dessutom är hon nog hälften så ung som damen jag hamnade hos i dag.19 kommentarer:

mammaxtre sa...

Hon kan inte räkna, det MÅSTE vara förklaringen. Så måste det bara vara. Vad märkligt!

Ha en fin kväll Jess

Mary sa...

Det är därför du på Ikea ska välja snabbkassan där du själv scannar in dina varor och betalar med kort :)

Anonym sa...

Ja vad ska man tro .... Släkt med EK var min tanke. Väldigt konstigt är det. Men att IK skulle vara SÅ hård låter konstigt.. Säkert ny på jobb!!
Nästa gång: Snabbkassa!!
Kram AAs mamma

BP sa...

Här slår mig två saker (minst):
1. Varför betalade du inte med kort, då hade tjejens maniska säkerhetskänsla säkert inte bangat ur?
2. Tjejen är 99,9 procent van vid att ta emot kort, vet inte hur man hanterar kontanter äver 50 spänn (om ens det) och kan inte räkna. Det flesta av kassörskorna (även på ICA och liknande) klarar nämligen inte det längre har jag märkt...
3. Det där med att flytta fram vagnen har jag viss förståelse för, då IQn hos IKEA kassörskor inte är över 70, å då kommer säkerheten ju väl till pass här också;-)
4. Nja - att jämföra IQ runt 70 med Kamprads påstådda bakgrund är väl liiiiite väl hårt tycker jag. Men hans IQ är kanske i samma storleksordning - fast han var så mycket smartare...

Herta sa...

Människan var väl trött.

Fru Gårman sa...

Men jisses amalia. jag hade tagit emot de där 97 kronorna och sedan bett kassörskan att växla mina pengar till en hel hundring. Bara för att.

Anna sa...

Ha ha va dåligt av personalen på IKEA,Ingvar får nog skicka sin personal på kurs :)
ur att du fick rätt tillbaka i allafall!
Kram

Josefina sa...

Ja, du, ibland råkar man ut för sådana ägg... Det är bara till att ta 10 djupa andetag och gå vidare i livet! Efter en stund skrattar man ändå åt idiotin ;-)
Kram

Shamrock sa...

haha - dolda kameran?

Åsa sa...

En del människor har helt enkelt fått helt fel jobb. Folk utan servicemind ska helt enkelt jobba i en källare, långt från folk.

4U2! sa...

Ibland stöter man på lite "speciella" människor och ibland kan det vara så att de kanske är normala men icke deras arbetsgivare!
;)

Anonym sa...

Ja huga, det är inte lätt när det är svårt.

Gun sa...

Hahaha, stackarn hade nog inte så högt betyg i matte i alla fall.

Anonym sa...

Kom på en sak idag RÅKADE behöva en byrå.... Hahaha !!!
Kram AAs mamma

Miss Upsey Daisy sa...

Synnerligen motvalls. Mycket märkligt.

Malla sa...

okej...hon kanske var....hög. Haha, om inte annat TRÖG!

anne sa...

Hon fixade inte matten, så måste det bara vara.

oumberligating sa...

Har du läst boken skriven av den avhoppade toppchefen inom IKEA har nu "tappat" namnet, men du hittar den lätt via google, IKEA är en sekt och inget annat, har du inte sett hur folk går dit helt utan eget liv, tankar och fantasi!
Visst jag är hård nu, men tänk vad man kan göra på eget bevåg när det gäller möbler, gillar man nytt och fräscht så är det ju inga problem det heller, bara att gå till en snickar, skola med möbelhantverkare så blir det riktigt billigt och tänk alla möbler som IKEA kopierat rakt av. Får säkert en hel del ovänner på detta sett som jag skriver på, men IKEA är verkligen ingen lösning på någonting.
Detta är ingen "snobbism" tvärtom, tank om alla brancher var som IKEA då hade vi verkligen ingen "frihet" till egna val längre. Ungefär som att ha en iPhone, läs vilket avtal man skriver på när man köper deras produkter, inte kul! Hm....för långt att gå in på idag, men det finns mycket viktigt att ta ställning till här i livet! (ler)
Fast det skiter vi idag! Kul och trevligt skriven berättelse i vilket fall som helst och en helt "underbar" kassörska....klart att säkerheten kommer främst, du kan ju vara en riktigt "valutaväxlingsskurk" av värsta kailibern!
Ha en fin fortsatt helg!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Anonym sa...

Det var väl bra att du fick lov att lösa ut mannen i vilket fall. kram mamma/svärmor