tisdag 30 augusti 2011

Mellanmål


Det är inte ofta jag hinner hem för att fixa mellanmål till döttrarna, de brukar fixa det själv.
Då jag varit krasslig och hemma från jobb (idag och i går) stekte jag "Skrabbeluror" till tjejerna.
De heter säkert inte så men tjejerna kallade dem det när de gick på dagis och sedan har det namnet hängt kvar.


Skulle gissa att det är en typ av amerikanska pannkakor.
Goda och onyttiga är de i alla fall! ;)
Blev över till A som ska på utflykt i morgon med klassen.
Själv ska jag på jobb i morgon utan Skrabbeluror.



14 kommentarer:

GlimraSkimra sa...

Ser iaf riktigt gott ut. :)

Diana sa...

Du tog orden ur min mun, skrubbelurerna ser ut som amerikanska pannkakor... goda sådana. :)
Krya på dig!

Vilda tankar! sa...

De är goda de där "krabbelurerna" som jag kallar dem.

Hollywoodfruarna är verkligen knasiga denna omgången. Stackars Gunilla (jag vet t.om. vad alla heter...) henne har de bara med för att håna känns det som. Men tittar jag? - japp, det gör jag.

Låtsasblommor i barnens rum har jag också och faktiskt i vardagsrummet också. jag ska visa dem en dag - tycker faktiskt att de är jättefina!

Ha det bra, skönt att du är på bättringsvägen.
Kram

Anna sa...

Dessa plättar som vi säger är supergoda, bra matsäcksmat :)
Krya på dig nu!
Kram

BP sa...

Tack för tipset Jess. Skippar sockret och lagar vanliga plättar ikväll:-) enkelt! Genialiskt!!!

Mallan sa...

Ska absolut testa skrabbeluror :-))

Shamrock sa...

De ser goda ut. Men jag kan inte testa just nu eftersom mitt nya liv börjar snart

amacasa sa...

Ååååhhh!!! Såna där har jag ätit massor av i USA. Men en massa extra onyttigt till. Mmmmm....
:-)

Susanne sa...

Det måste testas!!!

Afrodite sa...

Åh, det var längesen! =) Intressant att vi här hemma kallar det antingen skrabbelucker eller krabbelurer...=)
Kramen och tack för receptet, tror bestämt att jag "förlagt" det...=)

ansepanse sa...

sådana gjorde jag också när flickorna var små och då kallade vi dem för krabbelurer
kramar

BP sa...

Svar: Modifierade dina "plättar" med det gulliga namnet genom att ta bort sockret och ta lite salt (inte en 1 dl alltså) istället. Det hela tog 3 minuter. Sedan stekte jag skrabbelurorna i olivolja. Å du - dom blev en hit!!! Maken var totalt frälst och ville ge dig en kram, vilket han fick göra.
De serverades med kalventrecôte och en röra med linser/tomater (ytterligare 2 minuter).
Två blev över som maken åt med med smör på.
Tack Jess!!!

Gun sa...

Åh vad gott! Tror jag måste testa det, tack för tipset.:)

anna sa...

krabbelurer tror jag visst att det heter? Hur som haver är dem väldans
goda:))<3<3<3
kramar