fredag 23 juli 2010

Jag ljög lite...

...det är sista dagen i Stockholm i dag! Fast vi ska bara njuta av hotellfrukosten en gång till innan vi styr kosan mot Skåne igen.
Jag gillar verkligen Stockholm och skulle gärna stannat några dagar till men nu har vi ju anledning att snart komma tillbaka igen. Dessutom måste vi åka hit när A är över 140 så hon kan åka de karuseller hon inte fick åka denna gången.

En annan sak som jag upplever som positiv är att många av de som jobbar i butiker är så himla trevliga. När de hör att man kommer från Skåne är de intresserade av var i Skåne man bor, hur länge man ska vara i Stockholm o s v.
Visst finns det trevlig butikspersonal i Malmö också, men tyvärr alldeles för många otrevliga, enligt mig. Hemma skulle inte någon fråga vart du kom i från. Eller är det för att jag inte är turist i min hemstad som jag inte upplever detta? I Köpenhamn som ligger nära är man inte heller nyfiken på varifrån i Sverige du kommer och butikspersonalen där är jag inte imponerad av.
Vad beror detta på? Har jag råkat ut för extra trevlig personal här i Stockholm? Är Malmöbor otrevligare än stockholmare? Egentligen tror jag inte det, men vad beror det på?
Någon som turistat i Malmö som har märkt skillnad?


11 kommentarer:

Ellinor sa...

Oh, tummen upp för hotellfrukost! Den är det bästa med att vara på resa.

Jag håller med dig om butikspersonalen i Stockholm. Har precis samma uppfattning och upplevelse.

Kram

Camilla sa...

Kör försiktigt hem!

Fröken Isakson sa...

Det där med trevlig personal upplevde jag också. Inte alls på samma sätt som hemma. kramar och kör försiktigt hem

oumberligating sa...

Intressant det du skriver, har nu bott i Stockholm i 25 år och skulle inte kunna tänka mig att på någon annanstans.
Ibland så skulle jag vilja ta med mig folk "utifån" på en riktig klubbkväll med bara "Stockholmare", så människor som upplever Stockholm som "hårt och kallt" fick se en annan sida!
Fast egentligen består Stockhol av en massa inflyttade lantisar som jag som kommit hit för att jobba och ha kul, det sätter sin prägel!
Ha en fin fortsatt sommar!
Kram ifrån en som kallar sig Oumberlige Peter!

Vilda tankar! sa...

Kanske är butikspersonal inte otrevliga i Malmö men de anstränger sig inte heller, rätt neutrala.
Det räcker med att ta sig till Lund, där är man mycket piggare och gladare och t.o.m skämtsamma många gånger upplever jag.

Undrar varför det är så egentligen?
Ha en bra sista dag & kör försiktigt hem!
Kram

Cilla sa...

Njut denna sista dag & kör försiktigt´;0)
Ha det bäst..
Kramen C

Petra sa...

Njut nu av de sista dagarna och nästa gång tycker jag ni skall skippa Grönan och komma till Liseberg istället :-)

Afrodite sa...

Jag håller med dig! Det är stor skillnad på trevligheten bland servicepersonal i Stockholm OCH Göteborg i en jämförelse med Malmö! Ingen aning om vad det beror på...=)
Kram och ha det fortsatt underbart!

BP sa...

1. Kanooonbild på dottern:-)
2. Kul att du har så mycket positivt att säga om 08:s butikspersonal. Det märker man inte om man själv bor här faktiskt. Det kan ju hända att det är sommarvikarier som välkomnar turister lite extra, de är kanske inte lika trött på kunder som den ordinarie. Kan inte jämföra med Malmö. Har bara varit där en gång för många herrans år sedan.
Ha en skön hemresa nu efter succén i huvudstaden. Välkommen tillbaka nästa år:-)

anne sa...

Jag undrar om det är så...att Malmös butikspersonal inte är trevlig...Vi har i alla år handlat i Peak-butiken på gågatan (vaddennuheter) och där är personalen jättetrevlig och ännu trevligare är de i jeansbutiken "på andra sidan ån" som förut var en Levis-butik och väl nu är en Deluxe-butik-supertrevliga.

Gun sa...

Kul att du upplever det så, eftersom stockholmare har rykte om sig att vara otrevliga och kalla. Jag trivs också i Stockholm, och åker dit ganska ofta eftersom jag har familj där. Malmö har jag aldrig varit i, men skulle gärna åka dit.