tisdag 13 juli 2010

Svininfluensan som försvann

Jag läste mina inlägg från juli i fjol. Vad gjorde jag då?
Jo, jag oroade mig för svininfluensan. Skulle jag ta sprutan eller inte?
All denna oro och sedan var det bara som om influensan försvann. Inte ett ord om den. Vad hände?
Är det någon som har hört något om svininfluensan detta året?

10 kommentarer:

Tingeltangel sa...

Det där har jag också tänkt på. Var det för att vi vaccinerade oss som epedemin uteblev? Eller vaccinerade vi oss i onödan?

Vilda tankar! sa...

Den vaccinerades bort såklart!
Och jag åkte snålskjuts på alla andra, jag som hoppade över vaccineringen.
Det kommer fler influensor, hoppas bara det aldrig blir sånt här ståhej fler gånger!
Kram

Ellinor sa...

Jag trodde aldrig på den där med svininfluensan. Det var nog snarare en konspiration, läkemedelsföretagen emellan. De stod där med stora lager, vilket olika länder förbundit sig att köpa vid en ev. epidemi...Hörde att de håller på att utreda huruvida det var överreklamerat larm eller ej...Tror dock aldrig att vi kommer att få veta.
Kram

Petra sa...

Lika fort som den kom lika fort glömdes den bort.

Gun sa...

Det ska bli intressant att läsa utredningen sen. Jag vet inte vad jag ska tro, men kanske den vaccinerades bort. Men överdrivet var nog larmet. Jag vaccinerade mig inte. Hade tänkt, men så försvann den ju bara och det kändes onödigt.

Fröken Isakson sa...

Ja just det, vad hände?

Rut-Knut-Tjut sa...

Jag vet, helt sjukt vad den upptog mycket av ens tankar. Vi fick vaccinera oss bland de första eftersom dottern ansågs vara i riskgruppen och det var som vi vunnit på lotto när vi fick dessa sprutor. Sjukt vad det var kaos. Men bra att den försvann.

BP sa...

Inte3 ett ljud. Men som Gun skriver ska det hela ju utredas. Jag tog ju både sprutor mot svinis och vanlig flunsa och fick inte ens en förkylning så jag tror ju såklart att det var p g a sprutorna. Känner två personer som faktiskt fick svinis. Personligen tycker jag faktiskt "better safe than sorry" i det här fallet.

Mary sa...

Läste att en någon från Smittkyddsinstitutet sa att tack vare att så många tog sprutan så utblev farsoten, precis som planerat. Och då får de skäll för att den uteblev...

anne sa...

Några konspirationsteorier hålls jag då inte med. Ev kan jag rapportera direkt från hästens mun efter 16 september, hästen i detta fall professor på SMI som ska föreläsa just på ämnet; vad hände.

Vad media skriver ska vi allt ta med en stor nypa salt, liksom vad de inte skriver, alldeles för få journalister har tillräcklig kunskap för att tolka resultat korrekt.