tisdag 29 mars 2011

Otrohetssajter

Det har varit mycket diskussioner om otrohetssajter, huruvida de ska få finnas eller inte. Är det moraliskt riktigt att öppna en sådan sajt?
Jag är absolut inte för de här sajterna, men ärligt talat, om de som öppnat sajten tjänar pengar på detta, då är det väl bara att gratulera dem?
De som borde skämmas är väl inte de som öppnat sajten utan de som utnyttjar deras tjänster.

Min åsikt är att om någon vill vara otrogen så hittar de säkert ett sätt att vara det på, med eller utan en sajt som hjälper dem. Dock tycker jag inte att det borde finnas sådana sajter. Jag förstår att det kan hända att man är otrogen, men tanken på att det faktiskt finns sidor på nätet som erbjuder dig att vara otrogen, lockar oss kanske att tro att det är okej att ha sex med någon annan när man redan är i ett förhållande?

Har synen förändrats eller är det bara jag som tycker att om man är i ett förhållande så är man inte med någon annan?

bilden är snodd:)

20 kommentarer:

Cilla sa...

Kan bara hålla med dig & måste även tillägga att det är en "tossig" värld vi lever i...
Kram Kram

Osloskånskan sa...

Enig! En i taget får räcka.

Åsa sa...

Det är INTE ok att vara otrogen, i alla fall inte mot mig. Men OM min man skulle komma på iden att vara otrogen bara för att han såg reklam för en webbsida bevisar det ju bara att han inte älskar mig tillräckligt mycket.

Tjillevipp morsan sa...

Tvåsamhet och ingenting annat. då skulle jag obönhörligen säga tack och hej. Håller med dig- det är väl inte de som startar en sådan som är mest omoraliska - de är de som använder den.

Smulan sa...

Men det är ju helt galet! Finns det sådana sajter??

Fröken Isakson sa...

HÅller med helt och hållet vännen. kram kram Linda

Gun sa...

Jag tycker det är en sjuk värld vi har när det finns såna sajter, men samtidigt bryr jag mig inte mer nu än innan den fanns. Otrohet är fel enligt mig. Att lura och svika den man älskar kan aldrig vara rätt. Har man ett "öppet" förhållande där båda är överens om att man får vara med andra så är det en annan sak, men då handlar det ju inte om otrohet heller.

Diana sa...

Otrohet är jag emot, just den delen med att gå bakom ryggen på någon som älskar och litar på en. Men sen respekterar jag par som har "öppna förhållanden", bara alla mår bra av det och man inte ljuger. Man ska göra det som passar en.
Sajterna har jag inget emot, det finns ju allt möjligt sjukt på nätet...

mamma med ambitioner sa...

Halloj smalis! Så fin du är i din klänning. You made it!!!!!
Otrohet nej för min del skulle det aldrig vara tillåtet eller något jag skulle kunna förlåta. BASTA!
Kram vännen :)

Anonym sa...

Första gången jag hörde radioreklam för en sån sight höll jag på att köra av vägen...men jag håller med om att det sorgliga är att det tydligen finns ett sånt stort behov.. en krönikör i tidningen skrev att man inte kan skylla otrohet på dom som gör dessa sidor lika lite som det finns så många biltjuvar bara för att BMW gör så fina bilar...colapeps

Ellinor sa...

Jag kan hålla med dig; det som är omoralisk är kanske inte i första hand de som skapat sajten, det finns många mer eller mindre tvivelaktiga affärsidéer, utan snarare de som faktiskt använder sajten. Samtidigt gör ju en sådan här sak att det på något sätt blir mer "okej" vilket det absolut inte är. Förstår att ämnet väckt diskussioner.

Kram

Malla sa...

jag tycker det verkar skumt. man planerar väl inte heller en otrohet? "hej nu sk ajag vara otrogen, så kul". Nääääe, dessa sajter kommer funka ett tag, sen kommer de försvinna. Tror jag.

Tingeltangel sa...

Jag håller med dig om att man inte kan skylla på dem som skapar sajten. De som väljer att utnyttja den har ansvaret för sitt val. Jag tror att de som söker efter spänning och en möjlighet att vara otrogna säkert letar rätt på det ändå även om inte sajterna finns. Men nog känns det som ett ptroligt märkligt fenomen. Och sättet de marknadsför dem på.

BP sa...

Att skapa sådana sajter är en strålande affärsidé. Varför kom inte du eller jag på idén, vi kunde ha varit rika om några år, helt klart!!!
Nu är jag verkligen inte gammaldags, snarare tvärtom men att var otrogen mot ens partner som man älskar och litar på finns inte på min karta.
Att ha "lösa" förbindelser - många om man känner för det - är ok för mig men inte om man har ett "stadigt" förhållande.

PS. Att man sedan hämtar aptiten ute men äter den gamla hederliga husmanskosten - för då vet man vad man får - är en annan sak;-) DS

Vilda tankar! sa...

Känner inte till detta fenomen alls men blir inte heller förvånad över att de existerar.
Både de som startar sajterna och brukarna tycker jag är knepiga.
Men det finns många konstiga människor i vår herres hage som jag aldrig kommer att förstå!

Diana sa...

Sv: Tack! Rött gillar jag egentligen inte men den var nedsatt efter jul så jag kunde inte låta bli, haha.

Anna sa...

Hur kan man komma på en sån sida??? en som verkar vara otrogen själv säkert :)
Helt sjukt! Kram

Helena sa...

Håller helt och hållet med !

Fru Hurtig sa...

Jag håller med dig helt.

Emelie sa...

Jag tänker att alla får så klart ha det förhållande som de själva vill ha och vill man leva i ett förhållande men ändå kunna vara med andra så är det väl okej så länge båda parterna är med på det.

Jag tror att det är svårt för någon att säga att man aldrig i livet skulle vara otrogen. Man kan aldrig veta var livet för en, men från det till att aktivt gå in på en sajt och välja otrohet är steget långt. Sjukt!