måndag 17 augusti 2009

Turisterna i Stockholm (del 2)

Vi gick in på Akvariet också, där fanns bland annat dessa surikater.
En bland många äckliga ormar...
Man fick klappa en orm eller en spindel eller båda om man ville. Tjejerna klappade ormen. Jag klappade också ormen och spindeln (som hade äckliga håriga ben, fast de var rätt mjuka).
Efter det gick vi på Vasa-museet. Det känns som om det hade hänt väldigt mycket sedan jag var där sist. Jag tror det var 1981. Ett tag sedan som sagt var. När jag var där var det bara skeppet och de hade inte gjort så mycket med det då och då fick man även gå in i skeppet, vilket man inte fick göra nu. Det var i alla fall mycket intressant att titta på allt de kommit fram till med Vasa. Till exempel att skeppet var väldigt färgglatt, det trodde man inte från början.

Efter en hel dag till fots försökte vi ta spårvagnen in till Norrmalmstorg. Vi kom nästan dit, men på grund av ofantliga köer rådde de oss att hoppa av och gå den sista biten eftersom det skulle ta lång tid att komma fram.
Vi klagar på köer i Malmö, ska inte göra det nu när vi sett hur det ser ut i Stockholm när alla ska köra hem från jobb.

4 kommentarer:

BP sa...

Ni har ju hunnit med massvis idag!!!
Ja det där med köer på Strandvägen är ett elände. Har aldrig förstått varför just där. Men du kan ju glädja dig åt att du har lyx-semester medan alla andra kör hem från sina jobb ;-)

PS Och vad ska ni kolla in imorgon då? DS

Petra sa...

Oj vad ni har hunnit med mycket. Roligt att få vara med på eran lilla tripp. Kram

Anonym sa...

Kul att ni redan hunnit med så mycket. Ha nu en fortsatt bra semester. Tyckte A om Vasamuseét?
Kramar mormor

Mamma med ambitioner sa...

Vad härligt med en mini semester innan skolan drar igång. Det är så mysigt med hotellfrukost. Jag och en väninna har som tradition att träffas ett par Lördagsmornar under året just på hotell för att i lugn och ro njuta av underbar frukost blandat med härligt prat. Ha en fortsatt trevlig vistelse i storstaden. Kramar i massor, Kristina