tisdag 29 december 2009

Drömmar

I går natt drömde jag att en person hade amputerat båda fötterna. Någon som är bra på att tyda drömmar?
Tror ni att drömmar vill berätta något för oss eller är det bara ett hopkok av allt som händer i våra liv?
Jag tycker att man kan märka om drömmen är ett hopkok eller om den vill säga något. Jag tror nämligen att drömmar kan berätta något för en, det kluriga är att räkna ut vad det är den vill berätta!
Jag tror att de drömmarna som sticker ut, de som man kommer i håg bättre än andra, de är de drömmarna som talar om något.
Vad tror ni?

8 kommentarer:

Em sa...

Du kanske tycker en person inte kommer någon vart? Står på samma ställe? Jag tror också på drömmar, antingen att vi bearbetar saker som har hänt eller att vi förbereds för saker som kan ske.

Vilda tankar! sa...

Drömmar har säkert betydelse och är en bearbetning på något sätt. De som säger att de inte drömmer går miste om en massa roligt, för ibland drömmer man helt tokigt.
Vad amputerade fötter betyder får du nog slå upp i en drömtydningsbok. En sån hade varit rolig att ha eller skrämmande kanske!
Ha en bra dag!
Kram

Petra sa...

Har ingen aning vad drömmar betyder. Själv hade jag en dröm att jag hade ett förhållande med Zlatan och han höll på att lämna sin tjej. Vaknade och hade världens ångest att jag hade förstört 2 familjer. Kram

Petra sa...

Snygg header.

mamma med ambitioner sa...

Vilken fin bild på familjen. Vi älskar också tulpaner, det kommer vi att köpa när vi kommer hem. En liten bukett kostade 99kr i blomsteraffären här uppe.......
Jag drömmer massor periodvis, tror att det är hjärnan som bearbetar och sorterar viktigt/oviktigt. Ibland betyder drömmar ingenting, andra gånger har de nog något syfte. Tror inte på drömtydarböcker utan man ska nog tyda själv. Vilken vacker klänning du har på kortet. Är det en julklapp eller? Mysigt med lite fix i tjejernas rum. Det ska bli kul att se resultaten. Ha det bäst! Kram Kristina:)

BP sa...

Mmmmhhhh. Man är ju ingen Freud direkt... men jag tror att drömmar är ett hopkok av saker och ting som händer/bearbetas i det undermedvetna.
Att drömma att en person (som du känner antar jag) har ampuerat båda fötterna skulle dock skrämma mig rejält måste jag säga.

anne sa...

Hjärnan är en fantastisk körtel (ja, ingen körtel men det lät så bra här) och kan nog kasta in och om alla de intryck den får. Personligen tror jag nog att drömmarna är hjärnans reflektion av det vi sett, gjort och tänkt, utan att nödvändigtvis en förmedling av meddelanden. Drömmarna är vi själva!

Ellinor sa...

Jag tror absolut att drömmar är vårt undermedvetna som talar. Ibland är de mer än svårtolkade, men jag tror nog att om man klurar kan man nog tolka dem.

Kram