måndag 28 december 2009

Tips?

Jag behöver hjälp med att komma på vad man åt för maträtter på 70-talet. Vad var det som var populärt då?
Efterrätter är lite lättare, Glace au four, kladdkaka och päronhalvor med smält mintchoklad.




10 kommentarer:

Ellis sa...

Vad skall du ha det till? :) Åt inte de typ potatis o torkat kött? :D hahaha jag är bortskämd.

Petra sa...

Hel kyckling i lerkruka.
Köttfärslimpa.
Plankstek

Det var det jag kom på.
Kram

Ellis sa...

Jag levde dock inte då.

Hoppas ni får de mysigt och massa folk ger dig idéer! :)

Mamma med ambitioner sa...

Kalvkött, potatis och pepparrotssås, chili concarne, fondue......
Vi har det toppen, har nyss läst klart Åsa Larssons den var bra. Nu blir det Karin Wahlbergs nya.
Kramar Kristina:)

BP sa...

Tournedos Rossini, Planksteak, Toast Skagen, räkcocktail.
Här kommer en länk också:
http://70tal.blogspot.com/2006/01/mat-vi-minns.html

2BarnsMamman sa...

Oj, det har jag glömt bort, men rätterna som övriga nämner låter bekanta :) Hoppas du hittar något gott recept! Kram kram

Daniel sa...

Ambrosiakaka!

Em sa...

Nu är jag norska, så det är nog lite annat jag är van vid, men det var väl mycket husmanskost? Och sen introducerades väl vitlöken, pizza och pasta just på den tiden här i norden om jag inte har helt fel. Men hemma hos mig så åt vi mycket husmanskost. Köttbullar, kåldormar etc

Vilda tankar! sa...

Päronhalvor med smält after eight är min mans paradrätt. Han tror fortfarande att den är gångbar.
Hemma hos oss åt vi mycket fläskkotlett. Undrar om inte flygande Jakob gjorde sin entre i slutet på 70-talet.
Är det fest på gång?
Kram!

Afrodite sa...

Jodu, de där päronhalvorna med After Eight är ju klassiker...=) Och så goda! (Älskar förresten den där servisen "Berså" som är i bilden!)
Men du...var det inte mycket inbakat då - inbakad kassler, fläsk- eller oxfilé...? Jisses, det var svårt...=) Vad man glömmer! Lycka till i alla fall! Kram