Jag behöver hjälp med att komma på vad man åt för maträtter på 70-talet. Vad var det som var populärt då?
Efterrätter är lite lättare, Glace au four, kladdkaka och päronhalvor med smält mintchoklad.
Kalvkött, potatis och pepparrotssås, chili concarne, fondue...... Vi har det toppen, har nyss läst klart Åsa Larssons den var bra. Nu blir det Karin Wahlbergs nya. Kramar Kristina:)
Nu är jag norska, så det är nog lite annat jag är van vid, men det var väl mycket husmanskost? Och sen introducerades väl vitlöken, pizza och pasta just på den tiden här i norden om jag inte har helt fel. Men hemma hos mig så åt vi mycket husmanskost. Köttbullar, kåldormar etc
Päronhalvor med smält after eight är min mans paradrätt. Han tror fortfarande att den är gångbar. Hemma hos oss åt vi mycket fläskkotlett. Undrar om inte flygande Jakob gjorde sin entre i slutet på 70-talet. Är det fest på gång? Kram!
Jodu, de där päronhalvorna med After Eight är ju klassiker...=) Och så goda! (Älskar förresten den där servisen "Berså" som är i bilden!) Men du...var det inte mycket inbakat då - inbakad kassler, fläsk- eller oxfilé...? Jisses, det var svårt...=) Vad man glömmer! Lycka till i alla fall! Kram
10 kommentarer:
Vad skall du ha det till? :) Åt inte de typ potatis o torkat kött? :D hahaha jag är bortskämd.
Hel kyckling i lerkruka.
Köttfärslimpa.
Plankstek
Det var det jag kom på.
Kram
Jag levde dock inte då.
Hoppas ni får de mysigt och massa folk ger dig idéer! :)
Kalvkött, potatis och pepparrotssås, chili concarne, fondue......
Vi har det toppen, har nyss läst klart Åsa Larssons den var bra. Nu blir det Karin Wahlbergs nya.
Kramar Kristina:)
Tournedos Rossini, Planksteak, Toast Skagen, räkcocktail.
Här kommer en länk också:
http://70tal.blogspot.com/2006/01/mat-vi-minns.html
Oj, det har jag glömt bort, men rätterna som övriga nämner låter bekanta :) Hoppas du hittar något gott recept! Kram kram
Ambrosiakaka!
Nu är jag norska, så det är nog lite annat jag är van vid, men det var väl mycket husmanskost? Och sen introducerades väl vitlöken, pizza och pasta just på den tiden här i norden om jag inte har helt fel. Men hemma hos mig så åt vi mycket husmanskost. Köttbullar, kåldormar etc
Päronhalvor med smält after eight är min mans paradrätt. Han tror fortfarande att den är gångbar.
Hemma hos oss åt vi mycket fläskkotlett. Undrar om inte flygande Jakob gjorde sin entre i slutet på 70-talet.
Är det fest på gång?
Kram!
Jodu, de där päronhalvorna med After Eight är ju klassiker...=) Och så goda! (Älskar förresten den där servisen "Berså" som är i bilden!)
Men du...var det inte mycket inbakat då - inbakad kassler, fläsk- eller oxfilé...? Jisses, det var svårt...=) Vad man glömmer! Lycka till i alla fall! Kram
Skicka en kommentar