söndag 8 november 2009

Dagens goda gärning!


Är du emot rasism? Kopiera denna bild och lägg ut den på
din blogg. Be också dina läsare lägga ut bilden på sina bloggar.

Låt oss sprida budskapet som en eld i bloggvärlden!

ps. Det är ett budskap som ska få oss att tänka efter, ingen uppmaning! Läs här. Kunde inte sagt det bättre själv!

4 kommentarer:

David Svensson sa...

Hmm ... jag gillar inte heller rasism, men steget därifrån till att önska livet ur någon för deras åsikters skull känns långt.

Egoinas mamma sa...

Hmm, kommentaren här ovanför visar avsaknad av humor efter min mening. Det är ett budskap med iboende humor i, inget fel i det tycker jag. Rasisterna själva skjojar OCH menar allvar..

Gillar att du la ut bilden!

Egoinas mamma sa...

Det var faktisk jag som började med att uppmuntra till detta i morse.. Känner mig lite skyldig där. Hahaha!

David Svensson sa...

Egoinas mamma, du har säkert rätt. Låt oss ha roligt och önska livet ur rasisterna. Det är ju bara på skoj.

Nä, allvarligt, den lite ordvitsiga poängen gick fram även till mig, men missar målet ganska grovt. Anledningen till att man hoppar på rasister är just deras aviga människosyn och åsikter om människors olika värde. Att sjunka till deras nivå medför ingenting positivt. Det bidrar till att reta upp rasister och till minskad trovärdighet i hela rasismdebatten. Jag är för användandet av humor som slagträ och jag vet att syftet är gott, men här görs det på fel sätt och på för låg nivå. Det är åtminstone inte på det sättet jag vill bekämpa rasism.

Såklart är det bara min åsikt, men av just den anledningen lägger jag inte bilden på min blogg. Andra står det fritt fram att göra som de själva vill, precis som vanligt.

Äh, nu släpper jag det här. Onödigt lång kommentar på ett inlägg vars egentliga poäng jag håller med om. Men ibland behöver man få förklara sig i sin tur. :)