lördag 4 december 2010

Dag 11 - mina syskon

Jag är äldst av mina systrar. Min äldsta lillasyster är 5 år yngre och min yngsta lillasyster är 11 år yngre än vad jag är. När jag var mindre önskade jag alltid att det skulle vara mindre åldersskillnad men idag spelar det ingen roll.
Jag kan inte tänka mig hur det skulle vara att inte ha några syskon. Visserligen skulle man slippa allt syskonbråk men de bra stunderna uppväger det 100 gånger om! Vi bråkar inte nu alltså, utan när vi var barn.
Att ha systrar innebär att du har någon att dela minnen med från barndomens familjeliv. De kommer i håg saker som jag inte kommer i håg och tvärtom.
Man känner varandra på ett sätt som ingen annan känner en.
Vi systrar har en speciell humor när vi är tillsammans. Vi har till och med ord som vi använder som tydligen ingen annan använder?
Vi är väldigt olika vi systrar, men ändå lika.
Jag är så glad att jag har mina systrar!


Här min yngsta syster bärandes på systerdottern, bakom henne min andra syster. (mellansyster är gärna lite anonym, därför ett mindre tydligt kort av henne)
Det var min yngsta syster som fick mig att börja blogga, en del av er läser redan hennes blogg om inte, kika in till henne här!

14 kommentarer:

Diana sa...

Då är det nästan lika för dig och mig, är 6 år äldre än äldsta brorsan och 11 mellan mig och den yngsta.
Fast vi har inte växt upp tillsammans, bara varannan helg så vi är inte så tajta... tyvärr.

anne sa...

Jag har också två yngre systrar, 3 och 8 år yngre. Inte bytte jag bort dem för allt smör i Småland men tyvärr träffas vi alltför sällan (bla geografiskt avstånd).

Malla sa...

fina, fina systrar :)

Vilda tankar! sa...

Jag älskar fenomenen kring våra platser i syskonskaran. Har läst mycket och hängt på föreläsningar.
Eftersom jag själv varken är stor och duktig eller liten och söt (alltså mellansyster mellan två systrar) så är det ju mest synd om mig...ha,ha, blivande baglady som jag är.
Fast i mitt fall har jag många karaktärsdrag som en storasyster har. I vilket fall är det bästa som du också skriver, att oavsett en viss rivalitet i unga år så har vi en fin kontakt nu och trivs i varandras sällskap och det är en gåva!
Kram Monica

Fröken Isakson sa...

Vad underbart med systrar. Önskar jag också hade några. I och för sig har mammas man en dotter och pappas fru en. De har jag vuxit upp med men bara på helgerna. kram kram

Daniel sa...

Härligt med systrar!

Har två stora syrror och jag e lilla pöjken i stugan!;)

Gun sa...

Vad mysigt med systrar, själv har jag "bara" en lillebror. Ni är väldigt lika varandra.:)

mon amie sa...

Härligt med syskonkärlek :)

Åsa sa...

Jag har alltid önskat mig en syster, men fick bara två bröder....=(
Men jag får väl vara glad över det också.

BP sa...

Ett stort TACK till yngsta syrran som fick dig att blogga:-))) Ni är väldigt lika varandra tycker jag.

Kicki sa...

Jättefin bild!!
Jag är mellansyster! Min lillasyster fick också mig till att börja blogga:)
Kram

Ellinor sa...

Det skiljer 11 år också mellan mig och min syster. Dock har vi alltid haft en fantastisk och speciell relation. HOn är verkligen min bästa vän och finns alltid där för mig.
Syskon skall man vara glad och stolt över :)
Kram

Heidi sa...

Ni är tre otroligt vackra systrar o verkar ha en nära relation! Vi är 3 systrar o en bror i min familj..olika till både utseende o sätt..o jag kan inte säga att vi har någon speciell relation mer än att vi bryr oss om varandra lite mer än vad vänner gör.

Emelie sa...

Så fint skrivet kära syster och när det gäller bloggandet har du gått om mig för länge sedan :)

Kram